avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil

buna ziua,
sunt in proces de divort, sotul nu vrea custodia copilului = ca nu e interesat deloc de el; sotul, eu si copilul cetateni romani, eu, din 2009 pana in martie 2011 am locuit in Belgia, cu sotul si copilul care s-a nascut acolo in 2009. din martie 2011 eu si copilul suntem in Romania. sotul lucreaza in cadrul Parlamentului de la Bruxeles, inca mai locuieste in Be. problema sta cam asa, alocatia pe care o ia copilul, minor de 2 ani, e o alocatie data de parlament, locul de munca al sotului meu, dupa ce s-a dat cu subsemnatul ca minorul nu beneficiaza de o alta alocatie, virata in contul lui de salariu. pana in luna aug, respectiv data de 15, data la care i se vireaza si lui salariul + alocatia copilului, nu au fost probleme, mi-a virat alocatia in contul meu, deschis in Romania, luna aceasta insa nu a facut acest lucru si refuza orice forma de dialog, nu raspunde la tel, la mail. intrebarea mea este: vreau sa informez la locul de munca al sotului faptul ca suntem in proces de divort, sa trimit acte si sa spun ca minorul este in ingrijirea mea scotand si de la protectia copilului o hartie doveditoare ca alocatia sa fie virata in contul meu. am citit si staff regulation de la Parloament si acolo scrie ca pana la 18 ani copilul beneficiaza de alocatie si in caz de divort aceasta va fi virata tutorelui, unde trebuie sa trimit aceste hartii, la ce serviciu, cui trebuie sa ma adresez? ce as putea face sa nu privez copilul de un drept care e al lui? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters223540 , utilizator 14:48, 26 Septembrie 2011
eu nu zic ca incaseaza ilegal, ilegal din punctul meu de vedere este ca se foloseste de ea in chestii ce nu au legatura cu copilul, pt ca daca o luam asa, si el incaseaza acea alocatie datorita existentei copilului. am studiat staff regulation al angalatilor din cadrul Parlam european si scrie clar, in urma divortului alocatia va fi virata tutorelui.
Ok, in acest caz copilul va primi acea alocatie si dupa divort.
"In urma divortului" scrie, da? Asadar, puteti trimite acea adresa doar dupa divort sau macar dupa ce veti obtine o Ordonanta presedintiala de incredintare minor. M-am referit la pensie de intretinere pentru ca le puteti cere concomitent si pentru ca altfel o veti obtine abia dupa ce veti avea o hotarare definitiva de divort si de incredintare minor. Un avocat e obligat sa gandeasca precum un sahist, cu mai multe mutari inainte, altfel e doar un diletant - si pe pozitia asta sunt prea multi care se calca in picioare intre ei. :)
Succes !
multumesc tare mult
am vb cu avocatul meu, ideea e urm, eu fiind in Rom, cu domiciliu in Rom , el acolo, cu rezidenta acolo (si eu dealtfel figurez in Be ca rezident), procedura de obtinere a ordonantei e de durata mai mare decat daca ambii am fi in Rom. pt alocatia pe care o ia pt copil nu am, momentan ce sa fac, doar daca obtin ordonanta. acum, pe 5 oct am primul termen, daca nu are avocat cert e ca tinde spre lungirea procesului si atunci depun actele pt obtinerea ordonantei prezidentiale...altceva mai eficient nu ma duce mintea
Doamna, singurul motiv de intarziere ar fi faptul ca procedura de citare este ingreunata. Sunt 2 luni de intarziere, cel mult. Dar alta solutie nu exista. Cata vreme nu sunteti divortati, incaseaza legal acea alocatie. In schimb, daca depuneti cererea de OP, de la momentul cererii, el nu mai incaseaza legal si va trebui sa dea copilului acei bani incasati astfel. E un drum lung, insa nu va lasati descurajata de mici dificultati, pe parcurs veti intampina probleme mai mari.

Alte discuții în legătură

Adresa catre parlam european ContSters223540 ContSters223540 Buna ziua, in urma unei Ordonante Presidentiale incheiate in luna martie, este o decizie prin care tatal copilului meu este obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)
Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)