buna seara,la un proces de incredintare minor solicitat de mama copilului se da un termen unic pt parat fiind tatal copilului,care este in stare de arest,pt a-si angaja un aparator,se poate face intampinare sau reconventionala?ideea este sa ia un nou termen.A-si dori mai exact sa stiu ce inseamna reconventionala?va multumesc .
1.Instanta poate acorda un singur termen necesar angajarii unui aparator.
2.Intampinarea este actul de procedura prin care paratul raspunde, se apara fata de pretentiile/ motivele actiunii reclamantului.
3.Cererea reconventionala este actul de procedura prin care paratul formuleaza cereri/pretentii in legatura cu actiunea reclamantei.
Cererea reconventionala se timbreaza.
Se poate formula numai intampinare sau intampinare si cerere reconventionala ,dupa caz.
In sustinerea ambelor acte de procedura, se propun si se administreaza probe.
va multumec frumos,si ce ar trebui sa fac ?intampinare sau reconventionala?ideea este ca autoritatea tutelara nu a fost la parat acasa decat la reclamanta,si ma tot intreb cum s-ar putea incheia un dosar fara aceste probe? am sa va spun pe scurt povestea,din urma unei aventuri a urmat un copil,acesta fiind o fetita,o fetita care in prezent are 6 ani jumate si care in tot acest timp a fost crescuta cu tatal sau care a si recunoscut-o .Mama fetitei in 2007 l-a dat in judecata pt incredintare minor dar la prima infatisare ,ea, a renuntat.Ideea este ca in martie 2011 tatal fetitei a fost arestat si urmeaza ca in 17 zile sa vina acasa.Dupa nasterea fetitei s-au despartit, fata ramanand la tata.Acum l-a dat iar in judecata pt incredintare minor hotarata ca instanta ii va da ei custodia dar ea practic nu are probele necesare prin care sa arate ca a intervenit in cresterea si educarea fettitei,singurul atu fiind cartea de munca pe care o are de 7 luni.De asta a-si dori sa-mi spuneti ce actiune sa inaintez pt termenul urmator este pe data de 6.Mentionez ca autoritatea tutelara nu a venit si la tatal acasa pt alua o hotarare ,veniind doar la mama.Va rog sa ma ajutati,si sa-mi spuneti cum este mai bine sa facem pt a castiga copilul.Aa,uitasem sa spun ca mama fetitei in anul 2000-2001 a mai avut un alt copil cu un alt barbat pe care dupa nastere la lasat in maternitate,aceasta fapta nu ar putea fii o proba pt avantajul tatalui?
va multumesc si va rog sa ma ajutati
Custodia copilului
Andre31
Buna ziua sunt mama unei fetite de 10 si 3 luni.De la varsta de 1 an si 10 luni fetita mia fost incredintata mie. Eu mam recasatorit si fetita locuieste cu ... (vezi toată discuția)