avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... definitivare acte vinzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

definitivare acte vinzare-cumparare imobil

Casa construita in zona rurala in anii 60,proprietarii sot si sotie au decedat in anii 80, au existat doi mostenitori rezervatari (cei doi nu au fost casatoriti si nu au mostenitori), unul a decedat in anii 90 iar al doilea in anul 2006. cu doi ani inainte de deces al doilea mostenitor a facut un antecontract de vinzare-cumparare (de mana) pentru instrainarea imobilului si a incasat 30% din valoarea contractului.
Cu doua luni inainte de deces acelasi mostenitor a incheiat un contract de vinzare-cumparare (de mana) cu acelasi cumparator incasind o diferenta de 50% din valoarea contractului, existind si o clauza in contract, si anume
sa ramina in folosinta vinzatorului o incapere din imobil, avind intrare separata. La decesul vanzatorului cumparatorul a suportat toate costurile inhumarii(cei doi fiind veri de gradul doi).
Mentionez ca nu s-a dezbatut succesiunea si ca imobilul nu a fost intabulat pe numele primului proprietar, doar a figurat in documentele primariei si mai exista doar autorizatia de construire pentru imobil, in momentul de fata la primarie figureaza ca proprietar cumparatorul si achita impozitele de 5 ani.
Doresc sa aflu care sunt pasii urmatori pentru definitivarea actelor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lolec , utilizator 22:21, 24 Septembrie 2011
Actiune prin care soliciti hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare si te judeci cu statul roman prin ministerul de finante. la primul capat de cerere soliciti constatarea vacantei succesorale. teoretic va trebui sa faci si dovada achitarii integrale a pretului. alta procedura administrativa/notariala eu nu vad.succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul are dreptul sa refuze semnarea unui antrecontract ? gicamuci gicamuci - Nu mai locuiesc in Romania de multi ani. - Am un apartament de vinzare mostenit de la parintii mei. - Sint unic mostenitor. - Am certificatul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Casa ascunsa succesiune-solicit parerea unor specialisti dorudoru dorudoru In anul 2000 dupa moartea tatalui mama vitrega cit si fratele vitreg au ascuns de la suucesiune o casa- Cu scopun de a nu o supune unei impartiri ... (vezi toată discuția)