avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dizolvarea societatii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dizolvarea societatii

Care sunt pasii in instanta daca finantele cere unei firme dizolvarea ??? Ca o paranteza ... firma are datorii la stat datorita "SMECHERILOR" care consumau de milioane si nu plateau ???X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: paul atreides , utilizator 22:24, 26 Septembrie 2011
Dizolvarea o cere registrul comertului nu finantele. Ulterior, dupa ce sentinta prin care s-a dispus dizolvarea societatii ramane irevocabila, cei de la finante pot cere desemnarea unui lichidator, daca societatea nu a facut-o. Daca pana la judecarea cauzei se depune situatia financiara pentru care ati fost chemati in judecata si faceti dovada in instanta cu inscrisurile eliberate de registrul comertului, cererea ramane fara obiect. Banuiesc ca pentru nedepunerea situatiei financiare societatea a fost chemata in judecata, daca nu nuantati intrebarea.
blueeyes550 a scris:

daca finantele cere

Dom'le ce ti-e si cu finantele astea!
Depinde pt ce cere ele dizolvarea, daca pana la judecarea cauzei ( fond+recurs) se acopera problemele ( de ex depunerea unor declaratii) se va renunta la judecata si nu se pronunta dizolvarea. Angajati-va avocat.

Intrucat firma are datorii la stat, finantele cer insolventa, nu dizolvarea.
In acest caz, daca societatea contesta starea de insolventa, poate formula contestatie impotriva cererii creditorilor sau poate declara ca este de acord cu deschiderea procedurii insolventei. Instanta va da o sentinta prin care impotriva firmei se deschide procedura insolventei si va numi un lichidator judiciar.
Pentru a cere insolventa societatii, aceasta trebuie sa indeplineasca anumite conditii, intre care cea mai importanta este ,,valoarea prag" a debitului, care trebuie sa fie de cel putin 45 000 lei sau contravaloarea a sase salarii medii pe economie daca vorbim de creante salariale.
perfect adutescu :rofl: D.G.F.P / A.F.P. care este. banuiesc ca smekerii care consuma si nu "plateste" e rai. singurul tau pas este sa cauti un avocat cu experienta. stop.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , am si eu o intrebare. am o firma care am deschis-o ... mariodurlej mariodurlej Buna seara , am si eu o intrebare. Am o firma care am deschis-o din 2008 si nu a fost folosita niciodata ,pana in 2014 am depus bilanturile dupa plecand ... (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ADELA STROE ADELA STROE o societate are o datorie catre societatea mea de 2 000 lei, ma dat-o in judecata, mi-a fost admisa cererea, am depus pt investirea hotararii insa injstanta ... (vezi toată discuția)