avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala-spray paralizant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala-spray paralizant

Am deschis aceasta discutie referitoare la un caz din presa: [ link extern ]

Un "smecher" a folosit un spray paralizant pt a ataca un cercetator.

intrebarea mea este: Vi se pare corect incadrata fapta la vatamare corporala, eventual la vatamare corporala grava?

avand in vedere ca este un spray cu ardei iute al carui uz este permis in cadrul legitimei aparari, vatamarea corporala nu ar fi mai degraba produsa DIN CULPA?
Cel mai recent răspuns: ZeosSupreme , utilizator 00:38, 26 Septembrie 2011
Normal ca nu as dori sa aduc vatamari corporale nimanui, as evita sa-l folosesc de aproape. Aveti dreptate, atacatorul a pulverizat de prea aproape in acest caz.

Folosirea pe calea atacului, de la distanta sigura prevazuta pe prospect ar trebui incadrata la loviri si alte violente si raspunderea agresorului sa fie pe masura, binenteles. Insa daca si in acest caz s-ar produce anumite leziuni permanente, nu considerati ca acestea s-au produs din culpa? in acest caz agresorul incercand sa evite tocmai acest rezultat.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
ZeosSupreme, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spray lacrimogen ilegal - incadrare juridica cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana, conducator al unui autovehicul a fost atacata in trafic de o alta persoana (de-asemeni sofer). Mai precis, la o trecere de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Tentativa art. 182 xuser xuser Lovirea unei persoane cu pumnul in ochelari, apoi in ochi in repetate randuri se poate incadra ca si tentativa la art. 182? dar intepatul cu cutitul daca ... (vezi toată discuția)
Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)