avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa procedam ???examene pe posturi vacante in urma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa procedam ???examene pe posturi vacante in urma reorganizarii sau numirea de catre conducere a persoanelor pe care ei le doresc??

buna ziua
la noi la unitate se face reorganizare-pentru eficienta economica a activtatii
s-au desfintat citeva posturi, s-au unit 2 servicii si s-a infiintat altul nou, dar cel mai importanta este ca multe posturi de studii superioare au fost transformate in posturi pentru studii medii
intrebare > cum pot fi ocupate aceste posturi ??
la noi se procedeaza astfel>
daca salariatii cu studii superioare accepta sa lucreze in acelasi loc * sunt care au fost pe acelasi post de 10 ani,* atunci semneaza pentru acest lucru ,
la o parte le ofera diverse posturi, fara sa le trimita scrisoare sa se prezinte la concurs ,
la altii le trimite scrisoare si ii anunta ca este concurs !! pentru ocuparea unui anumit post de simplu inginer
pentru posturile de economisti nici vorba de concurs, numeste conducerea pe cine vrea
pentru postul nou de sef serviciu nici poveste de concurs, deja se stie cine este , cu toate ca sunt in unitate salariati care ar dori sa participe la concurs
deci la noi se intimpla niste lucruri ciudate
vrem sa scriem la itm, dar va cerem inainte sprijinul dvs,
cum sa procedam ??
va multumim
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:42, 9 Septembrie 2008
In cazul in care un post se desfiinteaza, angajatorul trebuie sa prezinta o alta oferta (daca are un alt post liber) angajatului pe masura pregatirii sale.
Nu poti propune unui inginer un post de necalificat si eventual sa te astepti ca va fi bucuros, este stupid.
Mergeti la Resurse Umane cereti toate documentele necesare (tematica, bibliografie) si exista o davada ca ati primit notificarea mergeti la concurs si mult noroc .
Cim se desface disciplinar doar dupa efectuarea cercetarii disciplinare. Este optiunea fiecaruia sa se prezinte sau nu la un concurs, asta nu poate atrage ca si consecinta desfacerea disciplinara a contractului de munca.;)
Da, puteti opta pentru demisie cu lichidare la zi, sau preaviz de 15 zile.
Cred ca e cea mai buna solutie.
Succes !
eu.ro.lex a scris:

Da, puteti opta pentru demisie cu lichidare la zi, sau preaviz de 15 zile.
Cred ca e cea mai buna solutie.
Succes !

cea mai buna solutie este pentru conducere si sindicalisti ,nu pentru mine sau pentru salariatii carora li s-au desfintat posturile
eu ma voi adresa la itm pentru abuz in serviciu
nu este posibil sa fie numiti pe posturi salariatii dupa preferintele conducerii, fara concurs
va multumesc
cu stima
doream numai sa imi dati niste indicatii cu privire la demesurile noastre la ITM
Inteleg ca este vorba de o societate cu capital privat.
Din pacate modalitatea in urma careia se poate face angajarea pleaca de la concurs, interviu...........pana la numirea in functie si totul este legal.
Dar nu este gresit daca faceti o reclamatie la ITM pentru a verifica daca au fost lezate drepturile stabilite prin CCM, acolo este posibil sa fie stabilita ca modalitate de angajarea in cazul restructurarii doar concursul pe post.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2008
adelaida_07, utilizator
1. Sesizarea o faceti la ITM (corpul de control) si in aceasta descrieti. asa cum ati relatat si pe forum, toate necazurile pe care le aveti si le considerati ca fiind ilegale.
2. Problema nu este chiar asa de usor de rezolvat in favoarea dvs. Daca este o institutie de stat s-ar putea sa aveti castig de cauza, desi ma indoiesc. Daca este o societate comerciala privata, nu are obligatia legala de a angaja si a numi pe functii numai prin concurs. Isi organizeaza activitatea cum crede ca e mai bine.
3. Presupunand ca veti avea castig de cauza, cum vedeti viitorul dvs. in aceasta unitate? Conducerea va va sicana pana veti pleca de buna voie.
4. Despre liderii de sindicat nu am ce sa spun daca ei se comporta asa cum ati relatat dvs.

Alte discuții în legătură

Decizie micsorare salariu avocat01 avocat01 Am fost pus sa semnez un act aditional la contractul de munca cu diminuarea salariului la 600. Ce pot sa fac ? ce poate face ITM odata actul semnat eu fiind cu ... (vezi toată discuția)
Posibila deblocare posturi in sanatate (?) ANDREI_oni ANDREI_oni Buna ziua, Am vazut intr-un interviu al primului-ministru, ca saptamana viitoare intentioneaza sa promoveze in cadrul sedintei de guvern, un act prin care sa ... (vezi toată discuția)
Angajare asistent medical Monica H. Monica H. stiu ca nu aici ar trebui postat acest subiect dar..... puteti sa mi spuneti de unde pot obtine o bibliografie sau subiecte date la examenul de angajare ca ... (vezi toată discuția)