Buna ziua! As avea si eu o problema legata de un titlu de proprietate. Mama mea a deschis un proces pentru iesirea din indiviziune...la proces nu s-au prezentat fratii ei...ea a castigat procesul in sensul ca a cerul bunurile in natura cu plata sultei pentru ceilalti frati. Problema apare deoarece a facut hotararea definitiva si irevocabila si vrea sa faca titlu de proprietate, ea fiind casatorita cu o persoana care nu a ajutat-o cu nici un ban la proces. Toti bani au fost dati de mine...circa 40 de milioane( experti, taxe, avocat). Ea poarta numele sotului si nu vrea ca facandu-si titlul cu numele lui si fiind si casatorita cu el, nu vrea ca el sa aiba vreun drept asupra proprietatii ei, se poate asa ceva? Mentionez ca sulta urmeaza sa o achit tot eu... urmand sa imi treaca mie totul....
Mama a obtinut bunul in urma unei succesiuni, astfel ca bunul respectiv este bun propriu. Ca atare, titlul de proprietate se va emite pe numele mamei.
In privinta sotului mamei, in caz de divort, acesta nu va avea nici un drept cu privire la bunul respectiv, dar va avea drept in caz de deces al mamei.
Fiind bun propriu, mama poate face un act de vanzare cumparare sau donatie catre dvs.
Succesiune
marinelapolescu
Buna ziua,
Mai am 2 frati, insa mama mea mi-a donat acum 10 ani 1/2 din imobil reprezentand casa + teren. Vreau sa stiu, la moartea mamei (tatal meu fiind ... (vezi toată discuția)