avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... predare gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

predare gestiune

daca un salariat este concediu...poate fi chemat la locul de munca doar pt a preda gestiunea sectorului in care lucreaza?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 8 Septembrie 2008
monya a scris:

daca un salariat este concediu...poate fi chemat la locul de munca doar pt a preda gestiunea sectorului in care lucreaza?????

Se face o chemare din concediu de odihna scrisa si trimisa postal, in cazul in care persoana face cheltuieli ( de ex: revine din c.o. petrecut in alta localitate -= si face dovada - bilet tratament.........etc.) este indreptatita sa solicite plata acelor cheltuieli datorate revenirii la locul de munca anterior datei la care trebuia sa revina.
Da , numai cu acordu-l acestuia. Daca angajatu-l isi face concediu prin SUA ,Anglia, etc...?
multumesc pt raspunsuri,,,,
de rechemare din concediu stiam si eu..
intrebarea era....poate fi chemat din concediu sa predea gestiunea (care o tinea el) a sectorului in care lucra????
monya a scris:

multumesc pt raspunsuri,,,,
de rechemare din concediu stiam si eu..
intrebarea era....poate fi chemat din concediu sa predea gestiunea (care o tinea el) a sectorului in care lucra????

Sa inteleg ca MOTIVUL chemarii din concediu va preocupa?
Un salariat poate fi chemat MOTIVAT din c.o.
Noi nu va putem spune daca este legala cererea angajatorului de a preda gestiunea pe care o detine. In ce baza solicitati predarea gestiunii?
Incercati sa nu amestecati lucrurile, intrebati exact ce anume va intereseaza sa nu ne dam cu parerea la ceea ce credem noi ca intrebati.
In mod normal atata timp cat aveti gestiune aceasta trebuia predata anterior intrarii in concediu de odihna pe baza de semnatura, proces verbal.
In cazul in care sunteti chemat din conediu de odihna si acceptati sa mergeti, atunci angajatorul trebuie sa plateasca pentru dvs si familia dvs toate cheltuielile legate de intoarcerea mai devreme din concediu.

Alte discuții în legătură

Legea 329/2009 anonim1607 anonim1607 Buna ziua, Lucrez in sector de stat (spital) si toata luna noiembrie am fost in concediu de odihna. La plata salariului aferent lunii noiembrie am constatat ... (vezi toată discuția)
Chemare din concediu piedonex piedonex anul trecut mi s-au dat doar 3 zile de concediu. mi l-au dat pana la urma cu chiu cu vai incepand de la sfarsitul anului urmand sa-l continui anul acesta. dar ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent elenajaad elenajaad Ma aflu in CO si mai am de efectuat inca 2 saptamani. Am primit o somatie de la soc unde lucrez sa restitui autoturismul, laptopul si telefonul \"in prima zi ... (vezi toată discuția)