Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.
Întreruperea concediului de odihnă se realizează la data primirii dispoziţiei de reluare a lucrului, iar nu la data reluării efective a lucrului. Nota de chemare din concediu se face pe baza unui referat de necesitate întocmit de şeful serviciului în care îşi desfăşoară activitatea salariatul, referat ce va fi aprobat în acest sens.
Legea 329/2009
anonim1607
Buna ziua,
Lucrez in sector de stat (spital) si toata luna noiembrie am fost in concediu de odihna. La plata salariului aferent lunii noiembrie am constatat ... (vezi toată discuția)
Chemare din concediu
piedonex
anul trecut mi s-au dat doar 3 zile de concediu. mi l-au dat pana la urma cu chiu cu vai incepand de la sfarsitul anului urmand sa-l continui anul acesta. dar ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent
elenajaad
Ma aflu in CO si mai am de efectuat inca 2 saptamani.
Am primit o somatie de la soc unde lucrez sa restitui autoturismul, laptopul si telefonul \"in prima zi ... (vezi toată discuția)