avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 329/2009
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 329/2009

Buna ziua,
Lucrez in sector de stat (spital) si toata luna noiembrie am fost in concediu de odihna. La plata salariului aferent lunii noiembrie am constatat ca venitul meu a fost diminuat, invocandu-se L329/2009. Imi puteti spune, va rog, daca are vre-un temei legal aceasta diminuare avand in vedere faptul ca nu am lucrat nici macar o zi aceasta luna?
Va multumesc si va doresc o zi buna si SARBATORI FERICITE!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:38, 28 Decembrie 2009
Buna ziua ! In perioada concediului beneficiati de indemnizatia de concediu si nu se pot acorda zile libere fara plata.
Ar trebui sa verificati daca figurati toata luna in concediu de odihna si pentru cate zile de CO vi s-a aprobat cererea.
Daca erati in concediu de odihna nu puteati figura si in concediu fara plata. Inseamna ca nu ati fost toata luna in concediu de odihna. Ce apare scris pe fluturasul de salariu?
Trebuia sa va faca rechemare din CO ca sa va treaca in CFP.
Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă.

În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neludip neludip Comform graficului intocmit in luna noiembrie 2015 ptr concediu de odihna din 2016,figurez in concediu legal-15 zile in perioada 01-22 ianuarie 2016 si 20-31 ... (vezi toată discuția)
Artificiu...inlocuire lucrator cu un altul aflat in concediu... viorelh viorelh Buna ziua, As vrea sa stiu daca e posibila inlocuirea unui lucrator....care doreste sa plece in afara tarii pe timp de 2 saptamani ...cu un altul care se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt în concediu de odihna dar sunt chemata 2 zile ... ioneliya38 ioneliya38 Bună ziua, sunt în concediu de odihna dar sunt chemata 2 zile la serviciu. Cum se plătesc zilele? Pierd zilele de concediu? Mulțumesc anticipat (vezi toată discuția)