avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere proces contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere proces contraventie

in cazul in care agentul de politie mi-a scris gresit CN-ul in procesul verbal de contraventie, referitor la data nasterii, conform OG din 2001 acest proces este lovit de nulitate.
metionez ca in prezentul proces verbal mai sunt si alte greseli infara acesteia, cum ar fi fatul ca am circulat cu viteza de 75 km/h, fat constatat de aparatul radar dar fara sa fie precizat detaliat locul faptei (in localitate sai inafara,tronsonul de drum, etc)
in acest caz mai este necesar atacarea acestui proces in instanta in vederea anularii acestuia, sau el va fi lovit de nulitate in cazul comunicarii lui catre organele fiscale, acest CNP neexistind?
Cel mai recent răspuns: xdan , utilizator 20:07, 25 Septembrie 2011
Nulitatea procesului-verbal trebuie constata de catre instanta de judecata ...organele fiscale nu au asemenea atributi.
dar in cazul CNP-ului gresit cum ma pot executa organele fiscale la momentul comunicarii acestui proces in debit
Daca se va lua dupa CNP nu are cum sa va execute , in acest caz dupa CNP va gasi alta persoana , dar cu nume diferit ... :)
Nulitatile care pot afecta procesul-verbal de contraventie, intocmit cu unele erori, sunt cea realativa si cea absoluta. Se apreciaza (Decizia XXII/2007 a ICCJ) ca lipsa mentiunilor datelor de la art. 16 din OG2/2001 (aici intra si CNP-ul) se incadreaza categoriei nulitatii relative. Asa ca, pt a se constata nulitatea pv-ului (de catre instanta de judecata, cum s-a aratat), ar cam trebui sa dovediti si o vatamare... (care, in conditiile in care nu va afecteaza dreptul la aparare, teoretic, n-ar prea exista).
Intr-adevar, organele fiscale nu pot executa pv-ul in lipsa CNP-ului corect dar procedura este ca aceste organe, in situatia descrisa, trimit pv-ul orgnului constatator care poate comunica, la momentul respectiv, CNP-ul corect. Deseori, in baza acestei comunicari, organele de executare purced la treaba
alta persoana nu poate exista ,greseala fiind la data nasterii (38 in loc de 28).
inafara de CNP mai este ceva cu rae sa poti fi preluat in debit?

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala d3nnyss d3nnyss am si eu o intrebare!!!!!!am primit un pv acasa in care CNP ESTE GRESIT!ce trebuie sa fac pt a face contestatie !comform carei ordonante si ce articol (vezi toată discuția)
Amenda declarație proprie răspundere Lumi87 Lumi87 Bună ziua, am și eu va rog o întrebare și implicit nelămurire... Am primit o amenda cum ca în data de 12 aprilie nu as fi deținut declarația pe propria ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Nelin Nelin Buna ziua.As dori sa imi dati o parere despre intentia mea de a contesta un PV de contraventie emis de Politie.In acest PV codul meu numeric personal este ... (vezi toată discuția)