avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere proces contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere proces contraventie

in cazul in care agentul de politie mi-a scris gresit CN-ul in procesul verbal de contraventie, referitor la data nasterii, conform OG din 2001 acest proces este lovit de nulitate.
metionez ca in prezentul proces verbal mai sunt si alte greseli infara acesteia, cum ar fi fatul ca am circulat cu viteza de 75 km/h, fat constatat de aparatul radar dar fara sa fie precizat detaliat locul faptei (in localitate sai inafara,tronsonul de drum, etc)
in acest caz mai este necesar atacarea acestui proces in instanta in vederea anularii acestuia, sau el va fi lovit de nulitate in cazul comunicarii lui catre organele fiscale, acest CNP neexistind?
Cel mai recent răspuns: xdan , utilizator 20:07, 25 Septembrie 2011
care este treaba cu aceasta nulitate relativa? in acest caz PVC -ul este valabil sau nu?
actul administrativ, in speta - procesul-verbal - se bucura de prezumtia de legalitate! Pana la decizia contrarie care apartine instantei judecatoresti. Deci, da! Procesul-verbal este valbil (legal si temeinic) si, in conditiile necontestarii, produce efecte si poate fi executat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala d3nnyss d3nnyss am si eu o intrebare!!!!!!am primit un pv acasa in care CNP ESTE GRESIT!ce trebuie sa fac pt a face contestatie !comform carei ordonante si ce articol (vezi toată discuția)
Amenda declarație proprie răspundere Lumi87 Lumi87 Bună ziua, am și eu va rog o întrebare și implicit nelămurire... Am primit o amenda cum ca în data de 12 aprilie nu as fi deținut declarația pe propria ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Nelin Nelin Buna ziua.As dori sa imi dati o parere despre intentia mea de a contesta un PV de contraventie emis de Politie.In acest PV codul meu numeric personal este ... (vezi toată discuția)