avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Contract prestari servicii vs. contract drepturi de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Contract prestari servicii vs. contract drepturi de autor

Buna ziua,

O persoana fizica (realizator emisiuni tv/radio) mi-a prezentat un eveniment al carui organizator sunt, respectiv a prezentat publicului formatiile care vor canta pe parcursul derularii evenimentului, a expus premiile la tombola si a invitat publicul sa achizitioneze bilete.
Pentru acest serviciu i-am propus sa incheiem un contract de prestari servicii, insa persoana respectiva doreste un contract de drepturi de autor.
Va rog sa imi spuneti daca este in regula si daca se poate sa argumentati decizia.

Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
negrugri, utilizator
Cel mai recent răspuns: negrugri , utilizator 09:02, 27 Septembrie 2011
Daca prezentatorul are si calitatea de autor al textelor prezentate si intreaga prestatie a fost conceputa de el, este absolut normal si legal sa-i platiti SI drepturi de autor. Adica pe de o parte ii veti plati prestarea de servicii și pe de alta parte drepturile de autor.
Ne-am inteles asupra unei sume, in care intra prestatia si compozitia textelor, deci i le platesc pe amandoua, asta inseamna ca pot sa fac contract de drepturi de autor?
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licentiere / brevetare format sau concept eveniment farkas.norbert farkas.norbert Buna ziua, Dupa cum stiti o productie de televiziune, se da exemplul \" Vreau sa fiu miliardar\" , \"Dansez pentru tine\" etc. sunt productii importate din ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea cheltuielilor cu premiile de tombola stan_iulia stan_iulia Buna ziua, Am o nelamurie... O soc. com. organizeaza diverse campanii promotionale in cadrul carora organizeaza tombole si ofera bani, in bani sau in natura. ... (vezi toată discuția)
Pfa - cu sau fara drepturi de autor? ela_monika ela_monika sunt constituita in pfa - (realizator emisiuni tv, consultanta, organizator evenimente artistice, congrese, conferinte etc... si realizez venituri in acest ... (vezi toată discuția)