avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Am auzit ca in noul cod civil testamentul nu mai poate fi atacat. Eu nu am gasit asa ceva. Chiar nu mai sunt recunoscuti mostenitorii rezervatari? Poate fi atacat testamentul sau nu? Multumesc.
Da, ceea ce v-am scris este real.Ce inseamna testament legal? Banuiesc ca vorbiti de un testament autentificat de un notar si NU de un testament olograf (care are multe incoveniente) !!Spun bine?
Nu, un testament legal inseamna un testament care respecta conditiile de forma a testamentului. Nu conteaza daca este olograf sau autentic.
Testamentul se poate face si la avocat si avocatul va da data certa.

Dar...nu stiu cum ar reactiona notarii daca testamentul este facut la avocat...
In mod normal nu ar trebui sa existe motive pentru a se expertiza semnatura persoanei decedate asa cum se face daca testamentul este scris de mana testatorului...

A avut cineva un astfel de caz concret?
multumesc
dar ce se intelege prin "rezervatari"?
Dar de exemplu daca o persoana nu are copii, ci doar frati si nepoti, drepturile cui prevaleaza? Ale fratilor sau ale celui care are grija de persoana?

Alte discuții în legătură

Testament atestat de avocat - valabilitate anemary_1982 anemary_1982 cat de valabil este un testament facut si atestat de un avocat?care este valabilitatea lui fata de unul facut si autentificat de notar? (vezi toată discuția)
Testament neautentificat la notar ContSters257326 ContSters257326 [/b]Buna ziua, As dori sa ma informez lin aceasta privinta - daca se intocmeste un testament scris de mana, fara a fi autentificat de un notar public, ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)