avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire si garantii bancare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire si garantii bancare

In cazul in care sotul decedeaza si are credite bancare , iar sotia supravituitoare nu are proprietati care ar putea fi executate (nici impreuna nu au avut proprietati) se poate executa partea din mostenire ce ar reveni celui decedat dupa moartea mamei.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:22, 26 Septembrie 2011
Verificati daca in rata de rambursare a creditelor nu era inclusa si o asigurare de viata a debiorului (sau in contractul de creditare.)
I-a murit mai intai mama, apoi a murit el? Daca a apucat sa dezbata succesiunea, se pot executa silit acele bunuri.
Sotia supravietuitoare sa accepte succesiunea sub beneficiu de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire demenescum demenescum Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune neinceputa angela222 angela222 BUNA SEARA Mi-a murit o buna prietena la virsta de 53 de ani de inima si aceasta dna avea un credit de nevoi personale si 2 carduri....dna nu avea nici o ... (vezi toată discuția)
Deces titular contract credit-preluare obligatii contractuale mostenitori anamaria01 anamaria01 Buna ziua... as avea si eu o problema fff delicata...mama mea a avut un credit pe numele ei la o banca....de curand a decedat iar banca nu vrea sa acopere suma ... (vezi toată discuția)