avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea sunt obligata sa platesc taxa radio?????
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

sunt obligata sa platesc taxa radio?????

Buna ziua!

Am o firma de consultanta, de 6 ani de zile. In urma cu o saptamana, am primit un plic de la Radiodifuziunea Romana, in care eram instiintata ca orice firma din tara trebuie sa plateasca taxa radio (10 lei pe luna) si sunt somata sa achit aceasta taxa pe ultimii 3 ani. Cred ca nu sunt sanatosi la cap. La sediul firmei nu exista nici un aparat radio. Daca tot trebuie sa platesc, de ce nu sunt pusa sa platesc aceasta suma de la momentul infiintarii firmei, ci numai pe ultimii 3 ani?
Ma poate lamuri cineva ce e cu nebunia asta?
Mi se pare o aberatie sa fiu obligata sa platesc un serviciu de care nu beneficiez si de care nici nu am nevoie!

Please, help!

P.S. Am mai discutat cu oameni care au firme, nimeni nu a platit niciodata nimic. Ce-au astia cu mine?
Asa este..... "profesorul de drept" de la Cluj-"boc"(cu "b"mic-si nu-mi cer scuze)/(ce juristi va mai pregati acest om,la modul cum respecta principiile de drept si ierarhia actelor juridice ?),dupa ce in M.Of.691 din 14.10.2009 s-a publicat Deczia 2102/09.04.2009 (dupa cite luni) a I.C.C.J. ......A DOUA ZI...pe 15.10.2009 da unda verde in M.Of.695 la h.g. 1012/09.09.2009 prin care reintroduce TAXA RADIO pentru persoanele juridice(definite conf. art.103 Cod Fiscal / daca retin corect).....care sint scutite de aceasta noua/veche jefuire numai daca au activitatea suspendata prin O.N.R.C.,prin depunerea unei cereri la s.r.r. .....in rest vechea jefuire ; ai/n-ai radio....consum curent 0 kwh......factura de curent comuna cu cea de radio......etc...PLATESTI !!!!!!!! Nu mai face vorbire de taxa tv. si cum n-am mai gasit nici o referire la tv.,inseamna ca decizia ICCJ ramine valabila pentru taxa tv. (desi daca tinem cont de tot ce este principiu de drept si altele, hg-ul ultim stiti cum e...) !!!
Cautind pe "www.jurnalul.ro" la "taxa r-tv" o gasesc pe directoarea radioului intr-un interviu de prin vara...cum ca radoiul e in pierdere si ca ce eforturi fac ei pentru a se ridica la cerintele actuale si ca ar fi bine daca guvernul ar ajuta srr-ul cu aceasta taxa,...indexarea ei la inflatie... scutirile masive facute de cetateni (ingradirea acestor scutiri)...etc...etc.... Si tot aici o gasesc pe Turcan de la pdl (in martie acest an) cum ca ar fi vrut ca in 2-3 saptamini de la data interviului,sa introduca in parlament taxa r-tv ca taxa de solidaritate (pentru toti) pentru a sprijini posturile nationale,reprezentative,etc,etc,,,,,,(cititi...ca sigur va creste tensiunea,la cum se gindesc sa ne mai fure...)
Ce noutati mai aveti in domeniu ????? Daca cumva d-na av. Revnic ne citeste si are noutati o rugam sa ni le spuna si noua.
Cu respect.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Danbv, utilizator
Am citit decizia Curtii (691), si intreb pentru lamurirea completa a lucrurilor - decizia aceasta anuleaza in fapt orice obligatie a firmelor de a plati taxa radio pana la data cand domnul Boc a emanat "schimbarea" ? In speta, unui prieten i-a venit acum cateva zile o somatie de plata de la o firma de recuperare (?!) prin care i se cere sa plateasca taxa radio pe ultimii trei ani de zile. Or, daca sentinta 691 anuleaza legalitatea legii pe baza careia se platea aceasta taxa, deduc ca firmele care nu au apucat sa plateasca aceasta taxa nu o mai platesc (decat pentru potiunea ulterioara noii hotarari a guvernului Bod de reinstaurare a taxei), iar firmele care au platit taxa, ar trebui sa o poata recupera.

Care este, asadar, interpretarea corecta ? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv opreamarcel opreamarcel de ce trbuie persoanele fizice sa plateasca taxa radio tv,daca avem antena satelit si platim la firma ,firma respectiva nu plateste sa transmita poaturile ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)