avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea sunt obligata sa platesc taxa radio?????
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

sunt obligata sa platesc taxa radio?????

Buna ziua!

Am o firma de consultanta, de 6 ani de zile. In urma cu o saptamana, am primit un plic de la Radiodifuziunea Romana, in care eram instiintata ca orice firma din tara trebuie sa plateasca taxa radio (10 lei pe luna) si sunt somata sa achit aceasta taxa pe ultimii 3 ani. Cred ca nu sunt sanatosi la cap. La sediul firmei nu exista nici un aparat radio. Daca tot trebuie sa platesc, de ce nu sunt pusa sa platesc aceasta suma de la momentul infiintarii firmei, ci numai pe ultimii 3 ani?
Ma poate lamuri cineva ce e cu nebunia asta?
Mi se pare o aberatie sa fiu obligata sa platesc un serviciu de care nu beneficiez si de care nici nu am nevoie!

Please, help!

P.S. Am mai discutat cu oameni care au firme, nimeni nu a platit niciodata nimic. Ce-au astia cu mine?
Mai nou sau suparat pe mine si din luna Septembrie 2009 nu-mi mai trimit Facturile nici la punctul de lucru nici la sediul social,daca vi se intampla asa ceva ducetiva Urgent si cereti copii Xerox dupa facturi pentru ca urmaresc sa va taie curentul ca la rebransare sa fiti nevoiti sa achitati toate restantele inclusi TAXA Radio TV cu tot cu penalizari.Adica merg la santaj negru cum se spune,mai mult de atat va incaseaza facturile ''uitand''sa treca cativa lei ca sa nu se inchida factura si sa apareti cu factura neachitate sa va inchida curentul,am patito eu cu un rest la o factura de 1.17 roni(lei),bine ca am verificat tot la ei daca am datorii si astfel am aflat marsavia lor.X-(
"Mralexandru2...",am o intrebare......daca ai aflat cumva (in cursul documentarii tale) care este baza legala actuala prin care "electrica"(scris cu "e"mic) emite facturile de r-tv ?
Si mie imi vin facturi de curent "consum 0 kwh"...dar r-tv-ul vine deja cu penalitati....am firmele suspendate de la 01 Mai 2009 prin ONRC,iar la una din firme am cerut debransare voluntara inca din August 2003,cind "bombonel-psd" ne-a bagat pe git celebrele "og-uri".....X-(
Scuze pentru adresarea la "per-tu" ! Cu respect ! :sorry:

P.S. Pentru cei care aveti puncte de lucru si nu aveti activitate in acestea,o solutie este cererea de debransare voluntara (de la nisa de racord),debransare care costa ceva si la rebransare va costa din nou.........:stunned:
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Danbv, utilizator
Baza legala e neconstitutionala,incalcand cel putin 3/4 legi acum in vigoare cum ar fi Legea Concurentei,Legea Audiovizualului,Codul Fiscal,Codul Comercial etc...dumnealor ,adica SC ENEL SA,trebuie sa se Hotarasca,ori denumeste drept''TAXA RADIO TV''dar in acest caz Taxele se platesc la Sectile Financiare ale Sectoarelor,ori defineste drept ''SERVICIU DE RADIO TV''si in acest caz trebuie sa incheie Contracte Comerciale cu Dv.in acord cu Dv.prin care se definesc conditiile de difuzare a acestor servicii si sumele in parte alocate lor.Mai mult Repet cei de la SC.ENEL SA.Trebuie sa-si adauge la Certificatul de Inregistrare la Registrul Comertului activitatea de redistributie de Programe Radio TV si sa Obtina Aprobare de la Audivizual si asa mai departe,sa auzim numai de bine dar sunt sceptic.B-)
Microintreprinderile nu vor mai fi obligate sa plateasca taxa radio-TV, deoarece Inalta Curte de Casatie si Justite (ICCJ) a respins recursul formulat de Guvern si de Societatea Romana de Radiodifuziune, in procesul intentat de o firma din Cluj, pentru anularea taxei.

Decizia ICCJ este irevocabila, astfel ca microintreprinderile care nu desfasoara activitate si cele care nu detin mijloace tehnice de receptionare a informatiei radio-TV nu vor mai fi obligate sa achite taxa instituita de lege pentru aceste servicii.
Doar ca guvernul Boc a dat o ordonanta in care obliga firmele sa plateasca. #-o

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv opreamarcel opreamarcel de ce trbuie persoanele fizice sa plateasca taxa radio tv,daca avem antena satelit si platim la firma ,firma respectiva nu plateste sa transmita poaturile ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)