avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea sunt obligata sa platesc taxa radio?????
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

sunt obligata sa platesc taxa radio?????

Buna ziua!

Am o firma de consultanta, de 6 ani de zile. In urma cu o saptamana, am primit un plic de la Radiodifuziunea Romana, in care eram instiintata ca orice firma din tara trebuie sa plateasca taxa radio (10 lei pe luna) si sunt somata sa achit aceasta taxa pe ultimii 3 ani. Cred ca nu sunt sanatosi la cap. La sediul firmei nu exista nici un aparat radio. Daca tot trebuie sa platesc, de ce nu sunt pusa sa platesc aceasta suma de la momentul infiintarii firmei, ci numai pe ultimii 3 ani?
Ma poate lamuri cineva ce e cu nebunia asta?
Mi se pare o aberatie sa fiu obligata sa platesc un serviciu de care nu beneficiez si de care nici nu am nevoie!

Please, help!

P.S. Am mai discutat cu oameni care au firme, nimeni nu a platit niciodata nimic. Ce-au astia cu mine?
Va rog,respectuos,a ma ajuta cu numarul Monitorului Oficial din acest an (2009) in care s-a publicat Hotarirea Inaltei Curti de Casatie si Justitie legat de Taxa R-TV (respectiv ,anularea acesteia pentru IMM-uri ).Solicit aceasta deoarece si la aceasta data "R-Tv"-ul emite facturi in continuare,ca si cind nimic nu s-a intimplat.Din luna Aprilie am si suspendat activitatea celor doua firme pe care le am (la O.R.C.),ele fiind de fapt inactive din anul 2003.
Va rog mult pt acest lucru.Cu respect,Daniel M.
Cu respect.....am pus o intrebare prin intermediul mesajului meu din 19 Iunie 2009, 11:17 (Vineri) ,intrebare prin care ceream o precizare la zi,legata de Hotarirea Inaltei Curti de Casatie si Justitie privitoare la taxa r-tv...,dar vad cu parere de rau ca nimeni n-a binevoit a-mi da un raspuns,fie aacela si..... "nu stim nimic nou":(
Pentru cei care sint intr-o situatie similara,adica firma fara activitate din 2003 ,inactivitate declarata si la O.R.C incepind cu ultima saptamina din aprilie 2009 (odata cu "forfetarul")...de la "Electrica" mi s-a spus sa ma duc la ei cu actul de la O.R.C.pentru scoatere de la taxa r-tv si in subsidiar si cu Hotarirea I.C.C.J. (apropo-la Electrica nu se stia de aceasta).
Din nou,va rog si va astept cu un raspuns ! Cu respect Daniel M.
imi amintesc ca si la prima postare am cautat , dar n-am gasit publicat in monitor acea hotarire ; am observat ca se publica destul de "intirziat" hot iccj
insa ea a aparut aici :
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal
Multumesc mult pentru Hotarirea Curtii de Apel Cluj....,dar am mare nevoie de Hotarirea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.Daca a descoperit-o cineva,rog un semn.
Cu respect,Daniel M.
Se mai plateste sau nu aceasta taxa in situatia in care sediul societatii este la aceeasi adresa cu domiciliul persoanei (si tyaxa radio-tv se plateste pe persoana fizica )?
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
Iael, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv opreamarcel opreamarcel de ce trbuie persoanele fizice sa plateasca taxa radio tv,daca avem antena satelit si platim la firma ,firma respectiva nu plateste sa transmita poaturile ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)