Vreau sa angajez un agent de paza cu contract individual de munca. In codul cor am gasit agent de interventie paza si ordine 516907 si paznic 915204, administratorul societatii imi spune ca va lucra numai ture de noapte. Cum as putea intocmi cim-ul, ce program de lucru pot sa trec? La capitolul calificare imi trebuie si un atestat profesional pentru functia de paznic, eu ca societate trebuie sa merg la inspectoratul de politie sa anunt ca voi angaja un paznic???? #-o
Legea 40/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Lege nr.40/2010, publicat in Monitorul Oficial Partea I nr. 153 din 9 martie 2010
Pentru functia de paznic inainte de 2011 nu era nevoie de certificat si atestat paza(cursul de calificare).Din 2011 oricine lucreaza in paza trebuie sa aibe atestat, daca nu are la angajare ,in termen de 3 luni trebuie facut. CIM ul se face normal pe 8 ore doar ca i se va plati sporul de noapre de 25%.Functia de obicei este de controlor poarta 915202 pentru necalificati si agent securitate 515901 pentru calificati .