avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract perioada determinata si concediu crestere si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract perioada determinata si concediu crestere si ingrijire copil

Buna ziua, am si eu urmatoarea speta.
Am un salariat angajat pe perioada determinata pana la data de 3012.2011.
Saptamana trecuta ia nascut sotia si salariatul doreste sa intre in concediu de crestere copil.
Mentionez ca poate beneficia de acest concediu si de indemnizatie deoarece are lucrate 12 luni neintrerupt(a mai lucrat si in alta parte) cumulat.
Problema mea este urmatoarea :daca intra in concediu crestere copil de la mine pt o perioada de 2 ani ...cum va figura la societatea mea ?
Lui ii expira contractul in decembrie si angajatorul nu vroia sa il mai prelugeasca.Deci nici vorba sa ii fac contract pe perioada nedeterminata si apoi sa intre in concediu....:((
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procez ca sa fie bine.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 27 Septembrie 2011
La societatea dvs. contractul de munca va figura suspendat, conf.Art.51 (1) a Codul Muncii.
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat - art.56 lit.i C.mun. coroborat cu art.49 alin.5 C.mun., care prevede ca: De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere serviciu mirela ilinca mirela ilinca Buna ziua ,sunt in a 8 luna de ccc si in data de 1iulie 2017 imi expira contractul de munca,iar firma la care am lucrat o sa-mi inchida contractul,,e normal ... (vezi toată discuția)
Cic in derulare si incetare cim suspendat Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei un caz in care o persoana are un CIM pe durata determinata de 3 luni iar dupa 2 luni intra in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)