avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer CIM

Buna ziua.
Contractul individual de munca a unui profesor universitar poate fi transferat la o firma privata? Care este baza legala si care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 28 Septembrie 2011
elena138 a scris:

..... Contractul individual de munca nu se poate transfera, nici cesiona, nici transmite sub vreo alta forma vreunui tert.

Nu este chiar asa ? ... cititi art.173 si urm. C.mun, si Legea nr.67/2006 ...

Va multumesc pentru raspunsuri
freeelis a scris:

elena138 a scris:

..... Contractul individual de munca nu se poate transfera, nici cesiona, nici transmite sub vreo alta forma vreunui tert.

Aaa, privit din perspectiva angajatorului, este alta situatia, insa eu am inteles ca domnia-sa doreste sa se transfere si ca nu se reorganizeaza nimic la nivelul angajatorului.
Deci este vorba de transfer la cererea salariatului...cred ca am inteles bine. :-/
elena138 a scris:

freeelis a scris:

elena138 a scris:

Aaa, privit din perspectiva angajatorului, este alta situatia, insa eu am inteles ca domnia-sa doreste sa se transfere si ca nu se reorganizeaza nimic la nivelul angajatorului.
Deci este vorba de transfer la cererea salariatului...cred ca am inteles bine. :-/

In mesajul initial nu este vorba de niciun transfer la cerere, iar afirmatia dvs nu se refera la ceva particular , ci la modul general ...de aceea , am invocat acele prevederi...

Contractul individual de munca a unui profesor universitar poate fi transferat la o firma privata?

In invatamant exista transfer la cerere si transfer in interesul invatamantului. In niciuna din situatii nu opereaza cesiunea cim.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca Flav Flav Buna ziua, Daca o companie este achizionata de alta si vechea companie isi schimba numele din cea veche in cea noua , prin ce metoda se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Conditie incheiere cim atunci cand sunt doua companii fuzioneaza globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua, Compania noastra urmeaza sa incheie un contract de fuziune cu o alta firma ( unde vom avea 40% actiuni). As dori sa stiu in ce conditii se pot ... (vezi toată discuția)
Încasare compensatorii în timpul concediului de creștere copil gabrielahin gabrielahin Buna ziua! Sunt in concediu crestere copil din iulie 2017. Perioada concediului se va finaliza in martie 2019. Banca la care lucrez se inchide. Activitatea si ... (vezi toată discuția)