avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteire

buna,as vrea sa tiu cine va fi mostenitorul in cazul mortii unui batrin daca el are 3 copii insa numai unul din el a avut grija de batrinel cit timp a fost bolnav,a avut grija de procedurile medicale necesare,de consultatiile medicale la domiciliu,doarece batinelul era imobilizat la pat.Si de ceremoniile de inmormintare tot doar un singur copil a avut grija,pe cind cei 2 nu au contribuit nici intrun fel nici la ingrijire nici la inmormintare!multumesc mult
Cel mai recent răspuns: help_me , utilizator 11:59, 27 Septembrie 2011
Toti copii au dreptul la mostenire de pe urma tatalui lor. Daca cel care a avut grija nu a facut un contract de intretinere cu batranul prin care sa i lase de exemplu un bun imobil in schimbul intretinerii pana la deces, toti mostenitorii au drept la acel bun si asupra intregului patrimoniu al defunctului. Copilul care a avut grija de batran si a efectuat cheltuielile de inmormantare are un drept de creanta pentru aceste cheltuieli.
Impartirea se va face in mod egal adica 1/3 fiecare copil.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
ContSters141818, utilizator
Sper ca nu sunteti unul dintre copii. Sa te adresezi cu "batranelul" fata de parintele tau, nu mi se pare o forma de respect.

Cheltuielile de inmormantare si cu tratamentele medicale, dovedite, vor fi retinute cu prioritate din masa succesorala. In privinta restului ramas din mostenire, toti cei 3 copii au drepturi egale.
nu,nu sunt unul dintre copii,dar sunt la curent cu situatia creata,si credetima nu e deloc usoara,eu de exemplu nu socot ca ceilalti copii mai au dreptul ma mosteniredupa modul cum au procedat:au neglijat total pe tatal lor cind era bolnav si nici la inmormintare nu sau aratat macar,nici nu stiu unde e mormintul tatalui lor!!!!
dar cum credeti...e o forma de respect sati neglijezi parintele cind este neajutorat si pe urma sa cauti dreptul ma mostenire??????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea ... eleusisink eleusisink Buna ziua. Tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea dupa el) a avut un baiat inainte de a se recasatori cu mama (prima sotie a lui a decedat cu mult ... (vezi toată discuția)
Locul de la cimitir al parintilor mei ? am un loc la cimitir ... Mioara Pavelescu Mioara Pavelescu Locul de la cimitir al Parintilor mei ? Am un loc la cimitir al parintilor me si satului meu .locuiesc in America locul a fost cumparat sind eu avem 11ani ... (vezi toată discuția)