buna,as vrea sa tiu cine va fi mostenitorul in cazul mortii unui batrin daca el are 3 copii insa numai unul din el a avut grija de batrinel cit timp a fost bolnav,a avut grija de procedurile medicale necesare,de consultatiile medicale la domiciliu,doarece batinelul era imobilizat la pat.Si de ceremoniile de inmormintare tot doar un singur copil a avut grija,pe cind cei 2 nu au contribuit nici intrun fel nici la ingrijire nici la inmormintare!multumesc mult
Toti copii au dreptul la mostenire de pe urma tatalui lor. Daca cel care a avut grija nu a facut un contract de intretinere cu batranul prin care sa i lase de exemplu un bun imobil in schimbul intretinerii pana la deces, toti mostenitorii au drept la acel bun si asupra intregului patrimoniu al defunctului. Copilul care a avut grija de batran si a efectuat cheltuielile de inmormantare are un drept de creanta pentru aceste cheltuieli.
Impartirea se va face in mod egal adica 1/3 fiecare copil.
Sper ca nu sunteti unul dintre copii. Sa te adresezi cu "batranelul" fata de parintele tau, nu mi se pare o forma de respect.
Cheltuielile de inmormantare si cu tratamentele medicale, dovedite, vor fi retinute cu prioritate din masa succesorala. In privinta restului ramas din mostenire, toti cei 3 copii au drepturi egale.
nu,nu sunt unul dintre copii,dar sunt la curent cu situatia creata,si credetima nu e deloc usoara,eu de exemplu nu socot ca ceilalti copii mai au dreptul ma mosteniredupa modul cum au procedat:au neglijat total pe tatal lor cind era bolnav si nici la inmormintare nu sau aratat macar,nici nu stiu unde e mormintul tatalui lor!!!!