avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa,sotul supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa,sotul supravietuitor

Buna ziua! Am urmatoarea speta: bunicul meu a murit acum 5 ani,mama mea nu a facut acceptarea/refuzarea succesiunii dupa el. Intrebarea este: daca mama nu a acceptat succesiunea pana acum,se mai poate deschide succesiunea dupa 5 ani?In momentul de fata cine este proprietarul jumatatii de casa,care a apartinut bunicului(mama find singurul copil)? In casa locuieste doar bunica.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:03, 27 Septembrie 2011
Se poate solicita dezbaterea succesiuni chiar daca au trecut cinci ani, mama dv. venind in concurs cu bunica ca sot supravietuitor.
In momentul de fata,a cui este jumatatea casei(care a apartinut bunicului)? Casa se poate vinde fara dezbaterea succesiunii?
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
marius_sym, utilizator
fara succesiune nu se poate vinde nimic. Deschideti succesiunea si 1/2 se va imparti intre mama dvs si bunica. Bunica dvs 1/4 din 1/2 care apartinea bunicului si mama dvs 3/4 sin 1/2.
Puteti deschide succesiunea si dupa moartea bunicii si fiind singurul copil, mama dvs va fi mostenitaorea casei. Insa daca trece mai mult de 2 ani de la deces se plateste impozit de 1% raportata la bunurile din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dodo31 dodo31 vreau si eu un raspuns daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva Sotia mea mai are 3 frati in total ei sant 4 cu sotia noi vrem sa deschidem taxa de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune AMF2010 AMF2010 Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Bunicul a murit, a trecut un an de la moarte si inca nu s-a deschis succesiunea. Are ca mostenitori pe bunica (sotia ... (vezi toată discuția)