Buna ziua! Am urmatoarea speta: bunicul meu a murit acum 5 ani,mama mea nu a facut acceptarea/refuzarea succesiunii dupa el. Intrebarea este: daca mama nu a acceptat succesiunea pana acum,se mai poate deschide succesiunea dupa 5 ani?In momentul de fata cine este proprietarul jumatatii de casa,care a apartinut bunicului(mama find singurul copil)? In casa locuieste doar bunica.
fara succesiune nu se poate vinde nimic. Deschideti succesiunea si 1/2 se va imparti intre mama dvs si bunica. Bunica dvs 1/4 din 1/2 care apartinea bunicului si mama dvs 3/4 sin 1/2.
Puteti deschide succesiunea si dupa moartea bunicii si fiind singurul copil, mama dvs va fi mostenitaorea casei. Insa daca trece mai mult de 2 ani de la deces se plateste impozit de 1% raportata la bunurile din masa succesorala.
Succesiune
dodo31
vreau si eu un raspuns daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva
Sotia mea mai are 3 frati in total ei sant 4 cu sotia noi vrem sa deschidem taxa de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
AMF2010
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare. Bunicul a murit, a trecut un an de la moarte si inca nu s-a deschis succesiunea. Are ca mostenitori pe bunica (sotia ... (vezi toată discuția)