Buna ziua. Am si eu o nelamurire.
Eu sunt angajata la o firma de stat cu norma intreaga. In acelasi timp, lucrez pe baza de contract si la alta firma. Acum sunt insarcinata in 28 de saptamani si urmeaza sa intru in concediu prenatal de la 1 oct 2011.
Intrebarile mele sunt:
1. Formularul pentru concediul prenatal il depun la serviciul meu de baza? Trebuie sa depun vreun act si la firma unde sunt angajata pe baza de contract?
2. In calculul pentru indemnizatia de concediu prenatal se iau in considerare si veniturile pe baza de contract?
3. Cand trebuie sa intrerup activitatea la job-ul pe baza de contract: cand intru in prenatal sau cand intrerup si activitatea de la job-ul meu de baza, inainte de intrarea in concediul pentru cresterea copilului?
4. In calculul pentru indemnizatia de concediu pentru cresterea copilului se iau in considerare si veniturile pe baza de contract?
1. Formularul de concediu prenatal se depune acolo unde aveti incheiat Contract individual de munca. La societatile unde lucrati pe baza de comision ... etc nu aveti obligatia sa depuneti nimic.
2. In privinta veniturilor care se iau in considerare la calcularea indemizatiei stiu ca intra venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
3. Suspendati activitatile, pe baza de contract (cum spuneti dvs.) in momentul in care se suspenda si contractul individual de munca.