Buna ziua.
Am adresat pe acest forum mai multe intrebari la care mi s-au dat raspunsuri argumentate cu art.din lege,dar total diferite de ceea ce a dispus instanta intr-un proces pe care l-am avut,de aceea nu stiu ce sa mai fac si incotro sa o mai iau...
Va rog sa ma mai ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la hotararea instantei.
1.Este corecta incetarea cim in ultima zi de preaviz?(ex.preaviz 14.09.2009-12.10.2009 iar incetarea cim in 12.10.2009)
2.La un capat de cerere al actiunii am cerut recalcularea orelor suplimentare pe ultimi 3 ani specificand ca acestea ne-au fost calculate fara adausul de 100%/ora.In expertiza efectuata sa facut acelasi calcul al orelor suplimentare adica fara a se adauga acel procent de 100%/ora.Doar pe 3 luni,din 3 ani,expertul a gasit o diferenta de salariu.Cu toate aceste instanta a considerat expertiza corecta iar in hotarare nu a dispus obligarea paratei la acea diferenta de salarii motivand ca prin cererea de chemare in judecata nu am solicitat astfel de diferente salariale.Ce pot sa mai inteleg de aici?Am cerut recalcularea insa trebuia sa cer diferente?
3.Tot in expertiza sa calculat si sporul de vechime de care trebuia sa beneficiez.Sa ajuns la o suma la care sa aplicat indicele de inflatie insa instanta a dispus plata de catre parata a sumei la care nu este aplicat indicele de inflatie.Este corect acest lucru?
4.In acordarea cheltuielilor de judecata intra doar onorariul avocatului sau si plata expertizei?Mi-a fost acordat doar onorariul avocatului.
Doresc sa fac recurs si as vrea sa stiu si parerea voastra referitor la cele relatate mai sus deoarece am mai multa incredere in voi decat in Completul de Judecata ce a dispus aceasta hotarare.
In hotarare sa dispus repunerea partilor in situatia anterioara emiterii deciziei.
Hotararea fiind definitiva si executorie,cu drept de recurs in termen de 10 zile,o execut si fac si recurs sau fac doar recurs?
trebuie sa retineti ca instanta a avut la dispozitie probele din dosar in timp ce noi, pe forum, am furnizat raspunsuri strict in functie de ceea ce ati oferit dvs.
per total, solutia instantei poate fi apreciata in functie de probele de la dosar insa acest lucru il poate aprecia doar avocatul dvs. discutati cu el daca sansele de recurs pot fi estimate in favoarea dvs.
De acord cu dvs insa cred ca instanta cunoste legea mai bine decat oricine.Am citit in CCM si am primit si de aici raspunsuri referitoare,de exemplu,la calcularea orelor suplimentare.La calcularea acestora se aplica un procent de 100% lucru pe care expertul nu la facut iar instanta a fost de acord.Nu a reiesit un calcul corect al orelor suplimentare nici din documentatia depusa la dosar,nici din expertiza.Intr-un cuvant,conform Hotararii nu se aplica nici un procent la calcularea orelor suplimentare.
probabil cererea dv-stră nu a fost foarte clară pentru instanța de judecată și de aici confuzia. de ce nu vă angajați un avocat specializat în astfel de cazuri pentru recurs.