mir2006 a scris:
Presedintele asociatiei este obligat sa raspunda in termenul legal de 30 de zile. Daca, totusi, raspunde si specifica in scris ca asociatia nu are fonduri si nu va avea decat peste ..x luni, ce pot face in aceasta situatie? Repar pe banii mei si astept ani intregi returnarea lor? Daca vor considera ca suma este prea mare si nu vor accepta?! Am sanse sa castig procesul in conditiile in care vor sustine ca aveau intentia de a repara terasa, dar eu m-am grabit?!!! si am angajat o firma fara licitatie, cu preturi prea mari dupa parerea lor?
conform legii 230/2007:
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea din asociatia de proprietari;
c) intocmeste proiectul bugetului de venituri si cheltuieli si pregateste desfasurarea adunarilor generale;
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;
concluzia ... este datoria comitetului executiv (presedintele acesteia este chiar presedintele asociatiei) sa ia masuri pentru efectuarea acestei reparatii, acestia fiind obligati sa convoace adunarea generala pentru o lucrare de o asemenea anvergura.
daca nu fac aceasta, mai trimiteti inca o solicitare pentru aceasta reparatie cerind sa vi se comunice masurile care au fost luate in urma sesizarii anterioare. daca nu au intreprins nici o masura, actionati in justitie asociatia de proprietari, si veti fi uimit/a de rapiditatea cu care se vor gasi solutii si, eventual, chiar fonduri.
pentru binele dvs, v-as sugera ca aceasta ultima sesizare sa o faceti in dublu exemplar (si sa specificati acest amanunt in document) pentru a avea ce depune la dosarul de instanta, impreuna cu cele doua raspunsuri (cel anterior si cel care va veni)
riscati mult daca vreti sa faceti reparatia pe cheltuiala dvs, si nu v-as recomanda aceasta solutie deoarece vor exista numeroase discutii referitor la costul reparatieisi, cel mai important, v-ati asuma dvs responsabilitatea garantiei asupra lucrarii datorita faptului ca este firma adusa de dvs. daca lucrarea este executata de asociatie, responsabilitatea garantiei revine asociatiei, aceasta fiind nevoita sa contacteze firma executanta, nu dvs, ca in cazul anterior