avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis

Buna tuturor,

As vrea si eu sa cer niste sfaturi despre ce s-ar putea face in urmatoarea situatie:
Locuiesc la ultimul etaj si de ceva vreme acoperisul se afla in stare jalnica. De fiecare data cand ploua, apa incepe sa curga atat la mine in apartament, cat si in casa scarilor, cateodata ajungand chiar si la etajele de mai jos. Bineinteles ca am vorbit cu administratorul.. de foarte multe ori.. dar timp de aproape un an nu s-a rezolvat nimic. Tot ce am obtinut era inceperea colectarii unei sume lunare (50 ron/apartament) incepand din primavara. Am cerut administratorului sa ia credit in numele asociatiei (din cate stiu se poate), el nu a fost de acord, desi situatia e urgenta .. daca ne prinde asa iarna cu ploi si cu zapada, se va inunda tot.
Dupa multe discutii a luat legatura cu firma care a facut acoperis de tigla pentru celelalte scari si (dupa cum a zis) s-au inteles sa se faca si la noi, in rate, dand in avans suma adunata pana acum. Aici inca suna promitator, dar asta era in urma cu 2 luni si de atunci doar promisiuni primesc ca vor veni candva.
Si acum punctul culminant: in ploaia de azi de pe peretele ud s-a desprins un dulap agatat (au iesit suporturile din perete) si a ranit o persoana.

Intrebarea mea e ce pot face eu daca omul nu se ocupa sa se faca reparatiile din timp? Iar dupa evenimentele de azi ma intreb daca peretele ar suporta acoperisul de tigla sau ar cadea totul peste noi? (din cate stiu nu s-a facut nici o analiza de rezistenta)
Si asa ca ultim punct cine ma despagubeste pentru tot ce s-a spart in incident si pentru zugravirea apartamentului care arata jalnic din cauza cursurilor de apa. Chiar sunt obligat sa inghit toate astea din cauza unui administrator care nu-si face treaba si din cauza unora care nu vor sa plateasca pentru reparatia acoperisului?

Multumesc anticipat pentru raspuns(uri).
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 18:43, 26 Septembrie 2008
mir2006 a scris:

Urmaresc acest forum pt. ca am multe de invatat. Intr-adevar, stau la ultimul etaj si, din fericire, inca nu imi ploua in casa. Dar asta nu inseamna ca nu este si probabil. In aceasta idee, urmaresc forumul, DE A STI CE SA FAC, intr-o situatie similara. Nu urmaresc solutii de moment, de compromis, ci, ca cei mai multi dintre forumisti, doresc sa stiu CARE SUNT CAILE LEGALE! Toti citim legile, insa interpretarea lor tine de o anumita educatie juridica, pe care nu o au toti. De aceea apreciez acele sugestii profesioniste de pe acest forum. Bineinteles ca ma abtin de la comentarii in ce priveste mesajele ironice, chiar rautacioase.
imi cer scuze pentru aceste comentarii "ironice, chiar rautacioase", dar ele s-au bazat pe multe exemple auzite de-a lungul vremiipe la mai multe asociatii in care stateau cunoscuti de-ai mei.
dealtfel, reactia mea a fost provocata si de reactia doamnei elga care a spus
D-le Carol!!!! Ii ploua-n casa omului si asociatia nu vrea, nu poate...cine mai stie? sa repare terasa. Pana catadixeste asociatia sa repare terasa omul nostru ramane fara tavan si fara pereti

stiind situatia pluviometrica din sudul romaniei (de la buletinele meteo) si faptul ca s-au anuntat ploi de saptamina viitoare, este intr-un fel explicabila replica mea, in ultimele doua luni nefiind precipitatii, perioada in care s-ar fi putut rezolva problema, cel putin la nivelul hirtiilor purtate intre cel de la ultimul nivel si asociatie.
oricum, sper ca v-au fost intrucitva de folos citatele din lege, si-mi cer inca o data scuze pt reactia mea
Acum deh!...si Dv d-le Carol....Ca doar n-oi sta sa analizez de cate ori a plouat in vara asta, dar fereasca Domnul de o ploaie torentiala. Printr-un acoperis crapat iti uda si vecinul de dedesupt :)) Si apoi...stiti si Dv., poate, ca un acoperis se repara din momentul in care e semnalata o crapatura in cel mai fericit caz intr-un an, poate doi....pana se urneste comitetul care tre' sa stea, sa analizeze, sa-si dea cu parerea, pana se pune in Bugetul de venituri si cheltuieli, pana se face Adunarea Generala care sa aprobe, daca aproba, pana se-ncumeta oamenii sa dea banii, pana se gaseste o firma care sa execute, pana executa aia, pana refac pe ici-pe-colo lucrarea ca s-au grabit ca aveau o alta lucrare pe care nu voiau s-o scape din mana, pana dai de ei sa vina sa refaca ce n-au facut bine......trec anii....si te trezesti ca dupa ce ai receptionat-o si cartonul a "pacalit" cateva galeti de apa aruncate ca proba....te trezesti, zic, ca la prima ploaie mai serioasa le ploua la doi in casa, nu la unul cum era pana a se apuca de lucrare......:)) Asta e scenariul pesimist. Pentru nevoi de mesaje optimiste....alta data. :)
Va rog, imi puteti spune cum ar putea arata o cerere adresata acestui Comitet executiv si ce reprezinta acest comitet de fapt?

Eu am adresat o sesizare ca imi ploua in casa presedintelui asociatiei si nu mi s-a dat raspuns, desi am depasit cu mult termenul celor 30 de zile cum prevede legea
Gabry a scris:

Va rog, imi puteti spune cum ar putea arata o cerere adresata acestui Comitet executiv si ce reprezinta acest comitet de fapt?

Eu am adresat o sesizare ca imi ploua in casa presedintelui asociatiei si nu mi s-a dat raspuns, desi am depasit cu mult termenul celor 30 de zile cum prevede legea
vi s-a dat vreun numar de inregistrare a cererii ? tare mi-e ca v-a primit-o si a ajuns la cosul de gunoi dupa plecarea dvs, daca nu aveti o hirtie scrisa cu numarul si data inregistrarii actului , datata si stampilata. tocmai de aceea am spus mereu ca cererile si contestatiile trebuiesc facute in dublu exemplar, datate si semnate de proprietar si presedinte la primirea acesteiea, cite una pentru fiecare din parti (chiar sa se specifice acest lucru in actul respectiv)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Trimitere in judecata a comitetului executiv si administrator sau asociatie de proprietari tear_728 tear_728 In apartamentul meu situat la ultima scara si la ultimul etaj al blocului mi-a plouat prin tavan in 2013. Atunci am constatat ca parapetul (aticul) era ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata asociatia de proprietari-reparatii acoperis AndreiCalin1982 AndreiCalin1982 Buna, va scriu in legatura cu o problema cu asociatia de locatari. Locuiesc la etajul 4 iar acoperisul este stricat,pur si simplu izolatia este rupta de pe ... (vezi toată discuția)