avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lucrari efectuate fara instiintarea/acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lucrari efectuate fara instiintarea/acordul proprietarului

Buna seara. Incerc sa expun speta:
- posesor al unui teren intravilan (carte funciara si intabulat.), teren care a suferit o serie de lucrari: defrisare spatiu verde (adica era iarba ca si intr-in parc), decopertare (sapaturi la o adancime de circa 1m), nivelare, tasare (compresare), pietruire (turnat un strat de nisip + pietris). Lucrarile au fost efectuate de un autor necunoscut (nefiind prins in flagrant - momentul efecturii lor) - desigur exista o banuiala indreptata catre un vecin. Pt. aceste lucrari "vecinul" trebuia sa aiba o autorizatie de la serviciul de sistematizare al Primariei ?
- dupa efectuarea acestor lucrari punctele sau marcajele de hotar bineinteles au disparut.
-am procedat la remarcarea acestora cu ajutorul unui inginer de la cadastru.
- mai mult, pe una din laturile terenului (circa 30m) conform schitei cadastrale si a procesului verbal de punere in posesie figura ca si vecin - spatii verzi. In urma remasuratorilor la fata locului, s-a constatat ca "vecinul grijuliu" a intrat si in acest spatiu verde cu o lungime de 2-3 m pe latura terenului de circa 30 m. Drept urmare acum vecinul meu "spatiul verde" s-a transformat intr-un fel de drum de acces.
-am fost la departamentul din cadrul Primariei pt. a face constatari la fata locului si mi s-a spus ca ei nu au ce sa constate, intrebandu-ma cine este autorul lucrarii. (ca in bancul ala: cine este hotul ? pai daca stiam nu mia veneam la dvs.)
- motivarea pt. care m-am prezentat la Primarie sa semnalez efectuarea acestor lucrari a fost masura de precautie (adica sa nu ma trezesc ca ma intreaba cineva de autorizatie pt. efectuarea acestor lucrari de care eu nu am nici cea mai mica cunostiinta).
-de altfel, cei de la departamentul de control din cadrul Primariei au spus ca ei daca constata aceste lucrari emit o amenda catre proprietarul terenului (adica catre mine care eu nu m nici cea mai mica legatura cu efectuarea acestor lucrari).
Au propus sa ma adresez instantei de judecata. (lucru pe care nu il agreez momentan caci am mai avut multe experiente negative cu instantele de judecata din judet, deoarece este vorba de oameni influenti asa cum este si cazul vecinului).
- nu au vrut sa constate si patrunderea in domeniul public (acea zona de spatii verzi (cu o lungime de 2-3 m pe latura terenului de circa 30 m). Au motivat ca daca nu este terenul meu de ce ma interesez de acel teren. Catre cine se poate face o sesizare care sa verifice, sa constate si sa ia masurile legale ce se impun pt. acest lucru ? (cine raspunde de administrarea si conservarea spatiilor verzi din domeniul public ?)
- precizez ca din motive financiare terenul nu este imprejmuit. De alfel, in zona nu exista gard, deoarce terenul se gaseste amplasat intr-o zona a unui fost parc (un fel de open space)
- detin fotografii, filmulete cum arata locul inainte de efectuarea acestor lucrari precum si ulterior lucrarilor
- ceea ce este cel mai important este cum as putea preveni continuarea eventualelor lucrari (faza urmatoare este probabil asfaltarea sau betonarea locului. De aceea sustineam intocmirea unui proces verbal de constatare al lucrailor efectuate, ca in eventualitatea aparitiei si a altor lucrari sa se poate constata acestea.

Va rog respectuos sa imi sugerati niste solutii.

Cel mai recent răspuns: bcory , utilizator 22:54, 14 Octombrie 2011
Poate totusi cineva sa dea un sfat la aceasta problema ? (incepe sa devina critica : se pare ca deja incepe si faza a II-a anticipata adica asfaltarea).
Va multumesc anticipat pt. orice sugestie
Buna seara,
Poate a fost prea detaliat prezentata situatia si din acest motiv nu am primit niciun raspuns.
Eu fiind plecat din localitatea cu pricina, am aflat asta seara ca etapa de asfaltare anticipata s-a efectuat. Va rog totusi daca cineva poate sa vina cu o sugestie ce se mai poate face in acest caz.
Multumesc anticipat pt. orice raspuns
Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de servitute cand exista deja drum de exploatare liviu783 liviu783 Buna ziua! De curand am devenit parat intr-un proces in care, printre altele, reclamantul solicita drum de servitute pe terenul detinut de mine. V-as fi ... (vezi toată discuția)
Amenda spatiu verde ! cristi_g cristi_g Buna ziua, Am luat amenda pentru parcarea pe \\\"spatiul verde\\\" de la Politia Comunitara sector 2, Bucuresti . Problema mea este urmatoarea : ce se ... (vezi toată discuția)
Parcari pe spatiul verde al blocului? mihasi mihasi Locuiesc in Bucuresti si la mine la bloc s-a hotarat sa se ia din spatiul verde , acolo unde se poate, pentru amenajarea unor parcari. Amenajarea o face ... (vezi toată discuția)