Buna ziua,
am o casa cumparata in timpul casatoriei,la o luna dupa casatorie ,din banii mei.Divortul a avut loc in anul 2000,iar eu de atunci nu mai stiu nimic de fostul sot.Partajul nu a fost facut atunci ,iar cand am vrut sa-l fac nu am mai dat de el.Nici o ruda de a lui nu mai este in Romania,toti sunt stabiliti in alta tara. Am aflat intre timp ca e casatorit inStatele Unite,ca dupa casatorie si-a luat numele sotiei,dar nu mi s-a spus care este acest nume.Am reusit sa dau de un frate de al lui stabilit in Israel,dar care nu vrea sa-mi spuna nimic despre el.L-am rugat macar sa-i transmita ca am nevoie de o hartie de la el in legatura cu partajul.Mi-a trimis un act facut la notar in America ,tradus si cu apostila,in care spune ca nu are nici o pretentie ca imobilul respectiv,ca nu a contribuit la achizitionare lui,ca a fost cumparat din banii mei si ca am dreptul ,din partea lui,sa o inchiriez,sau vinde .Intrebarea mea este daca acest act imi este folositor la efectuare partajului.Mi-a transmis de asemenea ca el nu mai vine in Romania niciodata .Va rog sa imi spuneti ce sa fac si cum trebuie sa procedez.Va multumesc
Chitanta pe casa e pe numele dvs.? La 1 luna dela casatorie nu se considera bun comun, daca nu ati mai continuat casatoria. Pt situatiile in care nu se cunoaste adresa, citatia se afiseaza la primarie si se publica in presa centrala. Daca nu ati deschis inca procesul, depuneti si actele amintite.