avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua,
am o casa cumparata in timpul casatoriei,la o luna dupa casatorie ,din banii mei.Divortul a avut loc in anul 2000,iar eu de atunci nu mai stiu nimic de fostul sot.Partajul nu a fost facut atunci ,iar cand am vrut sa-l fac nu am mai dat de el.Nici o ruda de a lui nu mai este in Romania,toti sunt stabiliti in alta tara. Am aflat intre timp ca e casatorit inStatele Unite,ca dupa casatorie si-a luat numele sotiei,dar nu mi s-a spus care este acest nume.Am reusit sa dau de un frate de al lui stabilit in Israel,dar care nu vrea sa-mi spuna nimic despre el.L-am rugat macar sa-i transmita ca am nevoie de o hartie de la el in legatura cu partajul.Mi-a trimis un act facut la notar in America ,tradus si cu apostila,in care spune ca nu are nici o pretentie ca imobilul respectiv,ca nu a contribuit la achizitionare lui,ca a fost cumparat din banii mei si ca am dreptul ,din partea lui,sa o inchiriez,sau vinde .Intrebarea mea este daca acest act imi este folositor la efectuare partajului.Mi-a transmis de asemenea ca el nu mai vine in Romania niciodata .Va rog sa imi spuneti ce sa fac si cum trebuie sa procedez.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 23:28, 27 Septembrie 2011
Ar trebui sa precizati ce s-a hotarat de instanta in procesul de partaj.
Chitanta pe casa e pe numele dvs.? La 1 luna dela casatorie nu se considera bun comun, daca nu ati mai continuat casatoria. Pt situatiile in care nu se cunoaste adresa, citatia se afiseaza la primarie si se publica in presa centrala. Daca nu ati deschis inca procesul, depuneti si actele amintite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere acte emise in strainatate Marius2001 Marius2001 Buna ziua.Am emigrat acum 20 de ani impreuna cu sotia din Romania, fara sa renuntam la cetatenia romana, casatoriti fiind la momentul plecarii din tara si am ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)
Vreau divort---locuiesc in italia pisicul negru pisicul negru Locuiesc in Italia de 5 ani si doresc sa divortez de sotul din Romania. Nu vreau sa lipsesc de aici de la munca , dar vreau sa divortez cat mai repede ... (vezi toată discuția)