avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general monografie contabila ajutor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

monografie contabila ajutor

buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o monografie ctb pt urmatoarea situatie :
livrez cu aviz 754 kg doze de aluminiu
cientul recpetioneaza 608 kg , diferenta fiind:
deseu metalic :46 kg
gunoi ;80
ambalaj :14 kg
umiditate:6 kg
418=371 754kgxpret
411=418 608kg xpret
cum contabilizez gunoiul umiditatea si deseu metalic , ca altfel imi raman in stoc 146 kg doze , stoc pe care nu il am
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cameliasilvia , utilizator 09:45, 29 Septembrie 2011
Buna dimineata!

In primul rand Dvs. trebuie sa aveti evidentiate aceste deseuri separat. In momentul in care preluati dozele din aluminiu inregistrati si deseurile, dar si gunoiul astfel incat sa le puteti scade pe baza unui proces verbal si a unui bon de consum din gestiune. Nu va incarcati gestiunea cu o cantitate mai mare de doze din aluminiu.

Inregistarea contabila este total gresita. Sper ca nu asa ati inregistrat pana acum.

Livrarea dozelor pe baza avizului de insotire:
418=703

Descarcare gestiune deseuri:
711=346

Emitere factura:
411=418
4426=4427(daca sunteti platitor de TVA)
635=411 cu valoarea taxei de mediu - 3% din valoarea deseurilor facturate, in cazul in care Dvs. le revindeti unei societati care recicleaza aceste deseuri.

bun da mie ce mi se da ,adev de primire si de plata e facuta doar pe total doze, 754 kg nu imi spune nimeni cat e gunoi , acest lucru se vede doar cind vindem altei societati , care are aparatura mai sofisticata si alege si metalul si gunoiul .si asa rezulta 608 kg care sunt doze pure ce sa fac in cazul asta?
noi suntem o societate de colectare deseuri , pe care le balotam si le vindem mai departe balotate unei societati de reciclare finala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate deseuri reciclabile rotaru mihaela rotaru mihaela Buna!Sunt in impas in ce priveste o astfel de evidenta contabila!Poate cineva sa ma lamureasca in privinta contabilitatii de gestiune? Mai exact este ... (vezi toată discuția)
Scoatere din gestiune si valorificare marfuri depreciate miri12 miri12 Buna ziua, am o problema si sper din tot sufletul sa ma puteti ajuta. Am un stoc de marfa ce nu corespunde dpdv calitativ. Fiind din material plastic am gasit ... (vezi toată discuția)
Societate recuperare deseuri metalice si nemetalice mariusnt mariusnt Am posibilitatea extinderii unui sc spre o activitate de colectare deseuri metalice si nemetalice de la operatori economici care desfasoara activitati de ... (vezi toată discuția)