Se poate inregistra in cartea de munca schimbarea de functie (fara modificari salariale), din anul 2008? Actul aditional nu a fost inregistrat la ITM atunci, dar am activat pe noua functie semnand acte si primind adeverinte cu noua functie. Cum imi poate fi recunoscuta functia si ce ar trebui sa fac?
In cartea de munca este putin probabil sa mai completeze cineva modificarea din 2008. De anul acesta nu s-a mai facut nici o modificare in cartile de munca. Daca aveti nevoie sa va certificati vechimea intr-o anumita functie sau specialitate, solicitati o adeverinta in acest sens de la angajator. Cred ca va fi luata in calcul daca o veti prezenta impreuna cu actul aditional.
1. Are actul aditional sau adeverinta valoare juridica? Asa mi s-a spus. Este adevarat? La o viitoare angajare, imi este recunoscuta experienta in functie?
2. Motivatia sefului de personal pentru care nu a inregistrat atunci actul a fost ca nu aveam diploma in original, dar actul aditional la contractul de munca inregistrat facea tecerea de la Economist la Director. Am inteles din alte surse, ca ITM-ul nu cere diploma pentru inregistrarea actului. Stiu ca s-a incercat o scuza cu o minciuna, dar as vrea confirmarea experta a dvs.
3. Acum sunt in concediu de crestere a copilului, iar functia de director a fost luata de o alta colega, pentru care s-a facut act aditional. La intoarcerea mea, pot sa-mi reiau functia? Sunt necesare acte suplimentare? Ce se intampla cu colega care are functia mea acum, va reveni pe vechea functie? Se face iar un act de trecere la o functie inferioara?
1. Actul aditional isi produce efecte juridice daca este semnat de ambela parti ... prin urmare , acest act aditional trebuia trecut in carnetul de munca, intrucat vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
2. Eliberarea uneia deverinte din care sa reiasa ca in acea perioada ati ocupat o anumita functie fara ca aceasta sa nu fie trecuta in carnetul de munca nu are nicio valoare , deoarece este contrazisa de inregsitrarile din acrnetul dvs de munca.
3. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.
Vechime in munca
ietam
In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)