avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neinregistrare in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neinregistrare in cartea de munca

Se poate inregistra in cartea de munca schimbarea de functie (fara modificari salariale), din anul 2008? Actul aditional nu a fost inregistrat la ITM atunci, dar am activat pe noua functie semnand acte si primind adeverinte cu noua functie. Cum imi poate fi recunoscuta functia si ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: tara018 , utilizator 09:50, 1 Octombrie 2011
1. In carnetul de munca imi sunt trecute toate modificarile salariale, dar ca functie este trecut doar economist, fara a trece prin functii ca sef receptie (decizie interna), director(act aditional semnat dar neinregistrat la ITM). Deci eu pot dovedi vechimea in munca dar nu si in functie, corect? Daca fac o cerere oficiala pentru a mi se atesta functiile ocupate in societate, documentul eliberat are vreo valoare?

2. Neinregistrarea actului aditional la ITM a fost rea vointa sau dezinteres, corect? Motivarea cu lipsa diplomei este falsa, da? ITM-ul nu cere diploma pentru inregistrarea schimbarii functiei de la Economist la director, corect? Am adeverinte semnate unde mi s-a trect functia de director. As avea castig de cauza legal?

3. In ce priveste pozitia pe care ma voi intoarce la servici dupa 2 ani, legea mentionata mai sus, nu a suferit schimbari cu 2011? Este obligat angajatorul sa ma primeasca inapoi pe aceeasi functie? Care aste asta: economist cum sunt trecuta in cartea de munca sau director (numita printr-un act aditional neinregistrat)?

4.Ce se va intampla cu persoana care este director in locul meu cu act aditional intocmit?

5. Daca salariile se modifica, la intoarcere voi beneficia si eu de maririle care s-au facut?

Multumesc.
tara018 a scris:

1. In carnetul de munca imi sunt trecute toate modificarile salariale, dar ca functie este trecut doar economist, fara a trece prin functii ca sef receptie (decizie interna), director(act aditional semnat dar neinregistrat la ITM). Deci eu pot dovedi vechimea in munca dar nu si in functie, corect? Daca fac o cerere oficiala pentru a mi se atesta functiile ocupate in societate, documentul eliberat are vreo valoare?

2. Neinregistrarea actului aditional la ITM a fost rea vointa sau dezinteres, corect? Motivarea cu lipsa diplomei este falsa, da? ITM-ul nu cere diploma pentru inregistrarea schimbarii functiei de la Economist la director, corect? Am adeverinte semnate unde mi s-a trect functia de director. As avea castig de cauza legal?

3. In ce priveste pozitia pe care ma voi intoarce la servici dupa 2 ani, legea mentionata mai sus, nu a suferit schimbari cu 2011? Este obligat angajatorul sa ma primeasca inapoi pe aceeasi functie? Care aste asta: economist cum sunt trecuta in cartea de munca sau director (numita printr-un act aditional neinregistrat)?

4.Ce se va intampla cu persoana care este director in locul meu cu act aditional intocmit?

5. Daca salariile se modifica, la intoarcere voi beneficia si eu de maririle care s-au facut?

Multumesc.

1. Acest document ce valoare sa aiba , daca dvs in carnetul de munca aveti trecut altceva .. ar trebui rectificat in carnetul de munca , functiile pe care le-ati detinut.

2. Cred ca este mai mult dezinteres... este o aberatie - ca mai multe generate asemenea aberatii de catre angajatori -faptul ca ITM-ul a refuzat vizarea actului aditional ... vizarea se putea face si in lipsa diplomei ...O actiune in instanta v-ar da castig de cauza.

3. Legea nu a suferit modificari din 2007 de la republicare acesteia .... dvs aveti dreptul sa fiti primita pe vechiul post pe care l-ati ocupat inainte de a intra in CCC sau pe un post echivalent acestuia...

4. Angajatorul va decide ce se va intampla cu aceasta persoana ... in principiu, c.i.m. ar trebui sa inceteze daca este pe durata determinata pe perioada cat dvs ati fost in CCC.

5. Legea va da dreptul sa beneficiati de modificarile survenite la salariu pe perioada cat ati fost in CCC la revenirea din acesta.

Excelent! Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare carnet munca - timp partial ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, As dori sa intreb pe cineva care are in sarcina completarea carnetelor de munca, cum se completeaza un carent pentru un angajat care trece de la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Inregistrare act aditional la itm Alina Alina Alina Alina Buna ziua as vrea sa ma ajutati intr-o simpla problema suntem o societate de transport intern si international de marfa si avand in vedere criza care ne ... (vezi toată discuția)