avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere chemare in judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere chemare in judecata

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in formularea unei cereri de chemare in judecata pt recunoasterea copilului din afara casatoriei.datele ar fi cam urmatoarele:am divortat si am facut tagada paternitatii prin care s-a dovedit sa fiul meu nu este al sotului(lucru pe care sotul il stia)si acum asi vrea sal dau in judecata pe adevaratul tata.in cerere asi vrea ca tatal biologic sa fie trecut la doar la rubrica tata ,fiul meu purtandu-mi numele meu de familie ,sa plateasca pensia alimentara,si sa recunoasca copilul.Am vrut sami angajez avocat dar costurile de a te reprezenta un avocat bun este foarte costisitor pt mine si o sa ma reprezint singura, de aceea va cer acest ajutor pt ca nu stiu cum sa o formulez.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:43, 9 Septembrie 2008
cererea trebuie facuta de un avocat,pentru ca este singurul in masura sa solicite probele necesare
DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnata...........................,domiciliata...........................................,
Formulez

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

a piritului...................,domiciliat in.........................,pentru ca sa fie obligat sa recnoasca copilul ,pe nume............a-l carui tata biologic este.



Motivele actiunii :

In fapt, la data de l-am cunoscut pe numitul....................cu care am trait in concobinaj pina la data de................
,din aceasta relatie a rezultat copilul nostru pe nume....................care sa nascut la data de..............,data la care acesta nu a vrut sa-l recunoasca ca fiind fiul lui, fiind obligata sa-l trec pe numele meu .Din aceste motive ,rog instanta ca prin hotarirea ce o va lua sa oblige pe pirt sa recunoasca copilul pe nume...........si tot odata sa poarte si numele acestuia , asa cum e firesc.
Dovada actiunii inteleg s-o fac cu expertiza medico-legala si cu martorii : ( 2-3 martori ).numele si prenumele si adresa acestora.

Depun prezenta actiune in doua exemplare , unu pentru pentru instanta si unu pentru a comunica piritului odata cu citatia.

Data redactarii Semnatura



DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI...............................
"... pentru a fi obligat sa recunoasca copilul..." :O
In afara cacofoniei care, probabil, da culoare unei cereri seci de chemare in judecata... dar cum poate fi un parinte obligat sa-si recunoasca fiul sau fiica?
Mai exact, il strange cineva de gat si nu-i da drumul pana el nu striga: "E al meu! E al meu!!" ;)

Eu stiu ca exista actiune de stabilire a paternitatii minorului X fata de tatal parat Y... Nu am auzit in viata mea de cineva care a fost obligat sa recunoasca ceva ce nu a vrut a recunoaste... Credeam ca avem libertatea de opinie... :-/

Sunt confuza...
Este vorba despre stabilirea paternitatii copilului din afara casatoriei
[ link extern ]
=D> Ioana!
Chiar daca mai are cuvinte legate intre ele (s-a pierdut pauza pe undeva), macar exemplul acesta nu are greseli grave de gramatica! In mod clar si de departe, si juridic e mai bun.
Ma intrebam insa... n-ar trebui ceruta expres si incredintarea minorului catre mama?

Doamna, daca doriti ca fiul dv. sa va poarte in continuare numele, solicitati acest lucru (pastrarea numelui mamei in loc de incuviintarea purtarii numelui tatalui).
Cu privire la avocat, daca nu solicitati tocmai tot ce trebuie, va mai p[limbati pe la instante. Nu e nevoie mare de reprezentare in genul acesta de procese, insa e mare nevoie sa vorbiti cu un avocat si acesta sa va redacteze cererea.
Caci o cerere proasta va poate duce la pierderea unor drepturi uneori., depinde de situatie.

In plus, nu prea aveti ce pierde in acest dosar, asa incat toate cheltuielile de judecata vi le recuperati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numelui tatalui pe certificatul de nastere, mama se opune versus versus Buna ziua, sunt tatal biologic al unui copil de 1 an si 8 luni, nascut in afara casatoriei, si m-ar interesa sa aflu daca e posibil sa trec copilul si pe ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie ... agneta959 agneta959 Am si eu o intrebare, fiul meu a conceput un copil cu o femeie casatorita. Binenteles ca nu are niciun drept asupra ei. De trei ani mama cu copi;ul face naveta ... (vezi toată discuția)