avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Terminare CCC fara intoarcere la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Terminare CCC fara intoarcere la locul de munca

Luna viitoare se termina concediul pentru crestere al copilului dar mi-am gasit alt loc de munca. Nu am inteles clar care ar fi pasii care trebuie sa-i urmez, faptul ca eu am contractul de munca suspendat, mai necesita o cerere de demisie? Ar trebui sa finalizez ceva la vechiul loc de munca sau nu mai am nici o obligatie fata de ei?
Cel mai recent răspuns: gratyela , utilizator 09:02, 12 Decembrie 2010
1. Cererea arata in felul urmator:
Domnule Administrator (Director),
Subsemnata ___________ salariata la (sectia, comp.) _________ prin prezenta va solicit incetarea suspendarii contractului individual de munca pentru concediul de cresterea a copilului pana la 2 ani si reluarea activitatii, in baza aceluiasi contract individual de munca, incepand cu data de __________.
Data _________ Semnatura _____________
Domnului Administrator (Director) al SC _____________

2. Data de reluare a activitatii este prima zi dupa ce copilul implineste 2 ani.
3. Angajatorul este obligat sa faca decizie de incetare a suspendarii CIM si reluare a activitatii.
4. Apoi, daca nu mai are nevoie de dvs. va poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
5. Sa nu demisionati (art.79 din Codul muncii) sau sa faceti cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) pentru ca nu veti mai beneficia de indemnizatie de somaj.

Va multumesc foarte mult domnule TudorValeriu!:D
Buna dimineata."rasfoind"forumul si cautand raspunsuri,am gasit aceasta discutie interesanta si de mare ajutor.
Si eu multumesc domnului Tudor Valeriu,pentru claritatea mesajelor si ajutorul dat:thumbup:.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii firma vs angajat ... luciminea luciminea Salutare . Sint angajat la o companie destul de mare si in ultimul timp sint sicanat destul de tare de sefii mei, pe probleme care nu imi apartin. Am, cel ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul cic monicast monicast Sunt in cic pana in luna septembrie 2010. As vrea ca pana atunci sa-mi deschid o firma, impreuna cu 2 asociati, eu fiind cel de-al treilea. Firma unde sunt ... (vezi toată discuția)
Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)