daria1 a scris:
va rog sa ma ajutati intr-o problema, am avut concediu medical timp de 24 de zile si iar de la serviciu m-a sunt si mi-a spus ca daca imi mai iau concediu medical nu o sa mi-l mai plateasca, este corect? multumesc!
Potrivit normelor de aplicare a OUG 158/2005, constituie
refuzuri justificate la plata indemnizatiilor de concediu medical urmatoarele situatii:
-nu se face dovada calitatii de asigurat pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
-nu este indeplinita conditia stagiului complet de cotizare;
-nu sunt completate toate rubricile din certificatul de concediu medical de catre medicul care a eliberat/vizat respectivul certificat;
-certificatul de concediu medical nu este prezentat in termenele prevazute de lege;
-certificatul de concediu medical este acordat retroactiv (in afara situatiilor internarii in spital, a imbolnavirilor in strainatate si a aplicarii unui aparat ghipsat).
-certificate de concediu medical ce depasesc duratele maxime prevazute norme, in functie de afectiune;
-plata indemnizatiei de concediu medical este amanata, ca urmare a sesizarii comisiilor care efectueaza controlul, de catre angajatorul care constata eliberari nejustificate de certificate de concedii medicale;
-alte situatii similare temeinic fundamentate.
Daca nu exista niciunul dintre aceste motive,considerate justificate ,atunci refuzul la plata constituie un abuz al angajatorului,pe care il puteti sesiza Casei de Sanatate.