Am fost disponibilizat in urma programului de restructurare din regia la care lucram.
S a stabilit o suma pe care sa o primesc drept compensatie (egala cu 5 salarii x 1896 ron).Din aceasta suma s au facut retineri in procent de 32%-16% impozit si 16% insumat CAS si pensii.Imi poate spune cineva daca este normal sa imi retina pentru sanatate si pensie din acesti bani?Daca da ,in baza carei legi si carui articol sa pricep si eu pentru ca raspunsul primit de la compartimentul financiar al Regiei a fost ca totul este legal ,conform codului fiscal...dar ala e cit biblia de gros... cu specificarea ca daca ma imbolnavesc sint acoperit... dar eu cum as primi adeverinta ptr medic daca nu mai sint angajatul regiei?
Va multumesc!#-o
salariile compensatorii nu sunt supuse nici-unei exceptii referitoare la impozitare si contributii, deci este legal sa fie tratate ca si venituri din salarii
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj
andreiandrei470
Buna seara.
As avea nevoie de o lamurire.Sunt data in somaj din cadrul Regie Nationale A Padurilor, cu Legea nr.174-2006. Am un stagiu de cotizare de 6 ani, ... (vezi toată discuția)