avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actionar si administrator la o firma si asociat unic ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actionar si administrator la o firma si asociat unic la o alta firma

Sunt actionar cu 50 % la o firma (srl) si totodata sunt si administratorul firmei respective.Pe langa acestea am o firma unde eu sunt asociat unic.Intrebarea mea ar fi: se poate incheia un contract de prestari servicii intre cele doua firme?
Adica firma la care sunt eu unic asociat sa ofere servicii de consultanta celeilalte firme unde sunt actionar cu 50 % si administrator?
Cel mai recent răspuns: b.stefan78 , utilizator 13:56, 10 Septembrie 2008
Eu nu sunt jurist, sunt contabil dar consider ca este legal sa existe relatii comerciale intre cele doua firme, care sunt persoane juridice distincte si isi platesc impozitele aferente veniturilor/profiturilor realizate din aceste activitati la bugetul de stat. Atata timp cat firma prestatoare are in obiectul de activitate servicii de consultanta pentru care calculeaza si vireaza corect taxele la buget aferente, nu are cum sa apara probleme cu fiscul.
Multumesc pt.raspuns,astept si alte opinii !!!
Daca sunteti administrator la firma la care detineti 50% din capitalul social si asociat unic si administrator ( cum banuiesc) la o alta firma cred ca exista un conflict de interese.
In situatia data, la fel ca si dl avocat Turlete Florin, afirm ca exista un conflict de interese intre cele doua societati chiar daca din punct de vedere fiscal fiecare societate isi onoreaza indatoririle fata de stat.
Fata de cele ce le-am spus exista o exceptie, in cazul in care prin actul constitutiv este stipulat faptul ca asociatul poate administra si o alta societate sau daca prin act aditional la actul constitutiv al fiecareia dintre societati modificati articolele care se refera la administrarea societatii precizand faptul ca asociatul poate sa administreze si alte societati inclusiv cele cu care societatea are raporturi comerciale directe.

Dar privitor la conflictele de interese cel mai indicat ar fi sa consultati un avocat din zona dumneavoastra sau sa imi furnizati copi scanate dupa paginile privitoare la administrarea societatii din actele constitutive ale celor 2 societati.

Mult succes

Multumesc pt explicatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea dividendelor mariamem mariamem Suntem 2 actionari intr-o firma care detinem cate 25 la suta din actiuni, iar al treilea asociat detine 50. Asta inseamna ca el este actionar majoritar si el ... (vezi toată discuția)
Salariat la un srl si asociat unic la firma mea gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa-mi spuneti daca la firma unde sunt asociat unic in afara de platile catre buget aferente salariatilor mei, pentru mine , care nu sunt angajat la ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate mandrut mandrut Am o nedumerire: in cazul in care sunt administrator la o societate comerciala si unul dintre actionari, pot fi numit directorul unei societati comerciale de ... (vezi toată discuția)