avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inselaciune sau abuz de incredere?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inselaciune sau abuz de incredere?

As dori sa stiu cum priviti urmatorul aspect:
Trei firme X, Y si Z se intilnesc intr-un spatiu al firmei Z pt o tranzactie.
Firma X trebuie sa factureze lui Y, iar aceasta catre Z. Firma Z verifica marfa firmei X timp de 3 ore sub supraveghere video, dupa care accepta tranzactia cu firma Y, careia ii plateste pe loc prin transfer bancar. Deci firma Y factureaza marfa firmei X catre Z, fara sa fie intocmita inca factura de la X catre Y. Aceasta factura nu se mai intocmeste deloc. Deci X, care avea marfa de la bun inceput este pagubita.
Pare ciudat, dar firma X sustine ca Y nu voia sa semneze factura catre aceasta pina cind Z nu accepta tranzactia, din acest considerent intilnindu-se toate 3 in acelasi loc.
Cel mai recent răspuns: clientX , utilizator 21:30, 29 Septembrie 2011
clientX a scris:

Abuz de incredere nu e, inselaciune nu e, atunci ce e?
Care e problema? Cum recupereaza X banii...?

Intocmind factura catre Y .
In speranta ca X nu este chiar lipsit de judecata si a facut cel putin un aviz cand a peredat marfa catre Y. Chiar tardiv factura sa fie bazata pe avizul emis anterior.
.......... aaaaaaaaa, cand abuz nu este si nici inselaciune nu este se cheama prostie...
Este bine de stiut ca legea ii apara si pe acestia. Faceti dovada ca marfa vanduta de Y este cea livrata de X.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
adelaida_07, utilizator
Buna seara!

Pe ce baza a intocmit firma Y factura?
Aviz nu exista.
Firma Y poate oricind sa-si faca intrare de la pers fizice.
Cum se poate face dovada ca marfa vinduta de Y este cea livrata de X; o proba video in momentul tranzactiei marfii nu ar fi suficienta? Acesta a si fost motivul pt increderea excesiva de care a dat dovada X.

Suna ca o tranzactie ilegala.
Nu am inteles deloc care a fost motivul pentru care X s-a increzut total in seriozitatea lui Y.
Din cate observ marfa tranzactionata nu poate fi clar individualizata asa ca seansele de a se face dovada exacta a provenientei marfii sunt aproape de zero ca sa fiu putin optimista.
Ma indoiesc ca filmarea poate face dovada ca fix marfa respectiva a fost facturata lui Z.
Salvarea poate fi un contract intre X si Y de colaborare prin care X se obliga sa livreze marfa lui Y si acesta sa o achite la o anumita data dupa livrare. O proba cu martori mai poate fi analizata dar slabe sperante de reusita.
:hm: Mie ceva nu-mi "miroase" a bine in toata afacerea asta. Pana la urma si Borderourile de achizitii si persoanele fizice care apar acolo pot fi verificate. Insa ceva nu este in regula, nu se leaga. Neincredere a existat inca de la inceput, din ceea ce am inteles eu.

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara catalina.lazar catalina.lazar Se realizează transportul de bunuri de la societatea X din Polonia la societatea Y din Germania, care mai apoi transporta la societatea Z din România. Se ... (vezi toată discuția)
Marfa in custodie, documentatia necesara lumidobri lumidobri Va rog sa ma ajutati cu cateva info. Sa zicem ca firma X din UE utilizeaza un transportator Y (din Ro) si are un client Z (tot in Ro). X trimite marfa la Y, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare primire bunuri fara plata (prejudiciu) bestb bestb Buna ziua! Am avut un litigiu cu o societate. S-a procedat la incheierea unei intelegeri din care reiese ca soc respectiva isi asuma greselile si - ca ... (vezi toată discuția)