avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie incetare contract munca art 65 - este legala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie incetare contract munca art 65 - este legala?

Buna ziua!

Saptamana trecuta am primit o decizie cu numar si data a directorului general al SA unde lucrez spunand urmatoarele:

- Directorul General, numit in baza ..., cu privire la restrangerea activitatii datorita dificultatilor economice si financiare, cauze ce au dus la desfiintarea postului ..., in temeiul Legii 31/1990 si a Codului Muncii decid

- Incepand cu data de x inceteaza contractul de munca conf art 65 al CM cu preaviz de 20 zile (in perioada ...)
- La data prezentei nu sunt locuri de munca disponibile in societate

Am urmatoarele intrebari:

- in decizie nu se specifica data din care se desfiinteaza locul de munca, ci numai data deciziei, data incetarii CIM si perioada de preaviz
- nu se specifica ce document al firmei a stat la baza acestei decizii

In realitate, cu o saptamana inainte s-au angajat 4 persoane la cu studii similare la departamentul marketing la care am lucrat si eu cu ani in urma

Ar exista vreo posibilitate de a contesta aceasta decizie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 29 Septembrie 2011
Puteti ataca in instanta decizia de concediere in termen de 45 de zile de la data comunicarii.

Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu, printre altele, si motivele care determina concedierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere 65 alin.1 codul muncii Cora L Cora L are cineva un model de decizie pentru concedierea dispusa in temeiul art.65 alin.1 Codul Muncii, care sa fie, practic, de nedesfiintat? (vezi toată discuția)
Instiintare concediere individuala ContSters740 ContSters740 Buna ziua Am urmatoarea intrebare: la desfiintarea unui contract de munca individual, din motive ce nu tin de persoana salariatului, trebuie emisa intai o ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva david - adrian1 david - adrian1 am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului de director economic din motive de restrangere a activitatii in conformitate cu art 65 codul muncii. actul ... (vezi toată discuția)