avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - infiintare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - infiintare

Buna dimineata,

Mai am doua intrebari:

1. Formalitatile pentru a deveni PFA sunt complicate si implica multa pierdere de timp pe la diverse autoritati de la care sunt necesare autorizatii de functionare?
2. Obligatiile unei PFA sunt de asa natura incat se pierde - din nou - foarte mult timp pentru a le indeplini?

Cu multumiri,
Alex Spatarel
Cel mai recent răspuns: Elena Tanase , Evaluator 11:35, 29 Septembrie 2011
1.Formalitatile nu sunt complicate. Trebuie sa faci un drum la Registrul Comertului sa iti spuna exact ce acte iti trebuie. Le gasesti si pe siteul lor. Eu am rezolvat in 3 drumuri la ei si ca timp...cateva zile. Prima oara m-am dus si mi-am rezervat numele si mi-am luat lista de acte necesare. A doua zi am revenit pentru depunerea actelor. Peste inca 1 -2 zile te duci sa iti dea actul constitutiv. Apoi trebuie sa mai mergi la Administratia fnanciara sa te inregistrezi si la Casa de asigurari.

2. Obligatiile unui PFA nu se compara cu ale unui SRL.
Contabilitatea o poti tine singur- in partida simpla. Se depun la Administratia financiara doar doua declaratii -una de venit estimat si una de venit realizat. Vei primi apoi acasa prin posta declaratia de impunere cu care trebuie sa mergi sa achiti impozit de 16% din venitul net (venit brut -cheltuieli deductibile)
Se merge si la CASMB sa iti platesti cotizatia de asigurare de sanatate (5,5% din ventul brut realizat). Optional poti plati si la pensie.

Cam asta ar fi.
Elena Tanase


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pfa daca ai si calitatea de salariat Zaicick2009 Zaicick2009 buna ziua, as vrea sa imi infiintez un pfa, dar sunt un pic bulversata in privinta taxelor obligatorii. am auzit mai multe variante cum ar fii: - daca ai ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa aura otelea aura otelea ce contributii trebuie sa platesc de la 1.07.2010 daca sunt PFA ce decalratii, cand si unde se depun multumesc (vezi toată discuția)
Pfa unnemultumit unnemultumit buna ziua! am si eu o problema...la inceputul lui 2008 mi-a venit geniala idee sa imi scot un PFA... dupa zile de umblat si asteptat dupa functionarii ... (vezi toată discuția)