avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vanzare Laptop second-hand
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vanzare Laptop second-hand

Buna ziua,
Am vandut un laptop second hand unei persoane cu care m-am intalnit, a facut teste si a zis ca e multumit. A cumparat laptopul si dupa 3 zile m-a sunat ca i se blocheaza si ca l-am inselat si ca se duce la politie.
Ce pot eu sa fac acum ?
Multumesc...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:00, 30 Septembrie 2011
Sa fiti de buna credinta in primul rind . In cazul in care veti fi chemat , mergeti si relatati totul aratind ca dinsul (cumparatorul ) a fost multumit cind l-a cumparat .
este clar ca cumparatorul a fost de acord cu cumpararea marfii.
este greu de demonstrat ca dumneavoastra i lati dat stricat.
daca aveti si un martor,atunci e si mai bine.
oricum,daca sunteti chemat,declarati adevarul si gata.
Pentru orice eventualitate , daca au fost prezenti martori cand a fost "perfectata" intelegerea sau martori care cunosc apartul , in situatia in care veti fi chemat in fata organeleor abilitate , ii puteti audia in apararea dvs.
Pe de alta parte , sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala , acestea trebuind sa dovedeasca existenta infractiunii de inselaciune si culpa dvs in intelesul disp.art.215 c.pen.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselat pe okazii chinez2007 chinez2007 Am trimis prin fan curier un pc in tg jiu si m-am adresat soferului ca eu trebuie sa primesc la schimb un colet iar el sa adresat 'nu eu sunt soferul care face ... (vezi toată discuția)
Este aceasta inselaciune??? DontuSorin DontuSorin Buna ziua -Din Gresala(intentia lipseste vadit)am livrat o comanda (haine second hand)in valoare de 700 lei s-au trimis acei saci care cuprindeau marfa ... (vezi toată discuția)
Inselatorie cu autoturism petean petean incerc sa expun pe scurt : am fost inselat in cel mai ordinar mod de catre un individ care in baza unui contr. de mina a vindut masina mea in decurs de ... (vezi toată discuția)