avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie nou nascut

Sunt insarcina in 7 luni, necasatorita, despartita de tatal copilului, nu am locuit impreuna.Mai am o fetita de 13 ani dintr-o casnicie anterioara.Fostul meu prieten ma ameninta ca imi va lua copilul dupa ce se va naste. El are o situatie financiara mai buna,un loc de munca mai bun, apartament propietate personala.Eu stau cu chirie, am o casa dar la tara,am un loc de munca bun dar salariu mai mic decat el.Va recunoaste copilul si va cere custodia lui.Ce sanse am sa imi pastrez copilul?El spune ca are mai multe sanse pentru ca eu mai am un copil in grija.Este un copil dorit de amandoi,el ar vrea copilul si pe mine dar in conditiile lui, daca nu doar copilul.Imi este foarte greu, noaptea am cosmaruri ca o sa mi se ia copilul la nastere.Legea ii da aceleasi drepturi ca si mie, in schimb deocamdata nici o obligatie.toate cheltuielile legate de sarcina si nastere el considera ca trebuiesc facute de mine, inclusiv cele necesare venirii copilului acasa.Imi poate lua copilul doar pentru ca are o situatie financiara mai buna decat mine si pentru ca eu mai am un copil? Vreau ca acest copil sa aiba o relatie buna cu tatal lui pentru ca stiu ce inseamna asta pentru copil dar vreau copilul langa mine zi de zi.Multumesc frumos pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: adina_laura , utilizator 17:13, 9 Septembrie 2008
Amenintarea ca s-ar putea cere custodia copilului de catre tata este de-a dreptul aberanta. In situatia dv nu aveti de ce sa va faceti griji, pentru a putea solicita incredinatrea noului nascut pentru crestere si educare trebuie sa dovedeasca ca are conditii superioare, nu numai financiare dar si morale, un important handicap il constituie faptul ca nu poate alapta noul nascut, iar afectiunea materna ar fi de neinlocuit. Dv. sunteti protejata prin prisma interesului minorului care la o asemenea virsta frageda nu poate fi ingrijit decit de mama. Oricum dupa ce veti epuiza concediul pentru sarcina urmeaza sa solicitati concediu poentru cresterea copiluiu pina la doi ani, ceea ce va da un plus de superioritate a dv, fata de cel care pretindeti ca ar avea o situatie financiara mai buna. Nu la asta se rezuma totul pentru cresterea si educarea unui copil, interesul sau primeaza si face uneori sa paleasca aspectul financiar. Curaj.
Multumesc mult.M-am mai linistit un pic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor adelinebac adelinebac locuiesc in germania alaturi de concubinul meu,parintii acestuia si fiul meu in varsta de 1 an si 6 luni,problema este ca in urma unei sederi in romania a ... (vezi toată discuția)
Custodie bebe 1 anisor Hade Hade Buna ziua! Problema mea sta in felul urmator: vreau sa divortez, dar am o fetita de un anisor si problema este ca de cand ne-am casatorit, din 2005 eu nu am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului nenăscut: mi-l poate lua tatăl lui după divorț, așa cum mă amenință? Cristina.novac Cristina.novac Buna seara! Sunt căsătorită si insarcinata in 4 luni, dorim să divortam iar sotul ma amenința că imi va lua copilul. Mentionez ca lucrez, am locuinta, ... (vezi toată discuția)