avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Somatie pentru hartuire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Somatie pentru hartuire

Astazi am primit o somatie de la fostul meu sot, prin avocata care-l reprezinta. Spune ca in termen de o zi de la primirea somatiei, sa incetez cu hartuirile la adresa lor , ( a fostului sot si sotiei lui) vizand dorinta mea de a ma imbogati pe spatele lor. Chiar asa au spus! Adevarul este ca eu le mai dau din cand in cand cate un mesaj, poate doua intr-o zi si in perioada asta, dupa inceperea scolii, cred ca le-am dat cam zece mesaje. Mesajele nu au continut injurii, cum scrie in somatie si au fost multe pentru ca nu au raspuns la nici unul. Abia acum m-am convins ca mesajele au ajuns la ei. Fiindca fostul sot e navigator si plateste pt doi copii, din care unul clasa a IX a, 250 lei, de cand a inceput scoala am cerut , ba cartus de imprimanta, bani de balul bobocilor, ba i-am multumit ca a trimis chiar daca eu nici n-am stiut daca a primit mesajul, chestii din astea. Avand in vedere ca nu i-am jignit si nici nu i-am sunat, pot sa formuleze plangere penala impotriva mea sau vor doar sa nu mai auda de mine? Oricum mesajele , luate in parte, par bine intentionate, doar ca sunt multe in cateva zile. Pot sa am probleme?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:10, 29 Septembrie 2011
Nu exista vreo infractiune pt care vi s-ar putea face plangere penala, din ce relatati. Probabil vor sa va intimideze si sa nu ii mai stresati.
Va multumesc mult! La fiecare mesaj dat am avut grija sa nu pot fi acuzata de ceva, dar nu m-am putut stapani sa-i bag in seama pt ca am vrut sa ma racoresc pe de o parte, pana cand rezolv problema legal si in acelasi timp, am sperat putin ca o sa-i pese de nevoile copiilor lui, mai ales ca realizeaza ce poti face ci 125 lei pt un copil de liceu.
Nu il amenintati cu nici o fapta penala ( ca il bateti, ucideti etc.) si nu are pt ce sa va faca plangere. Normal este sa pastrati legatura, in interesul minorilor, chiar prin sms, sa nu se mai streseze atat, ca nu moare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O avocata are dreptul sa trimita somatii Livica Livica O avocata are dreptul sa trimita o somatie prin care avertizeaza pe cineva ca-i face dosar penal si continutul somatiei poate fi formulat in asa fel incat pare ... (vezi toată discuția)
Problema garantie ("consumabile") lifer lifer Am o problema legata de garantie. Este vorba despre o imprimanta cumparata acum citeva luni la care s-a defectat unul dintre cartusele cu cerneala (imprimanta ... (vezi toată discuția)
E posibila executare silita din cauza fostului sot ? gabrielanovi gabrielanovi Buna ziua , Ma confrunt cu o problema la care nu stiu cum sa actionez - pe scurt - in 2000 am divortat de sotul meu cu care detineam in comun un ... (vezi toată discuția)