avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O avocata are dreptul sa trimita somatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O avocata are dreptul sa trimita somatii

O avocata are dreptul sa trimita o somatie prin care avertizeaza pe cineva ca-i face dosar penal si continutul somatiei poate fi formulat in asa fel incat pare scris de clientii respective doamne? Vreau sa spun daca poate contine o somatie reprosuri care vin de la clientii doamnei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 08:34, 10 Noiembrie 2011
Da, un avocat poate trimite somatii din partea clientului catre o terta persoana. Un exemplu sunt somatiile firmelor de recuperari care sunt trimise de un cabinet de avocatura de cele mai multe ori.
Eu va recomand sa va adresati Presedintelui baroului din care face parte d-na avocat.
La adresa dvs. anexati si o copie a somatiei.
Alex_Munteanu a scris:

Da, un avocat poate trimite somatii din partea clientului catre o terta persoana. Un exemplu sunt somatiile firmelor de recuperari care sunt trimise de un cabinet de avocatura de cele mai multe ori.


Somatia este un act scris care cuprinde un ordin de a executa ceva sau de a inceta o actiune. Din punctul meu de vedere aici este vorba de o infractiune#-o
Va multumesc pentru sfat! Chiar o sa fac asta, pentru ca somatia parea scrisa de fostul meu sot si printre alte ciudatenii imi interzicea sa-i trimit mesaje de orice natura. Si eu i-am trimis mesaje despre copii. Toate mesajele erau legate de copii. Pentru ca i-am cerut bani pentru un cartus de imprimanta ,intr-un mesaj, tot in somatie mi-a spus ca vreau sa ma imbogatesc pe spinarea lui.Si multe alte mahalagisme. Nu am primit niciodata o somatie dar tot mi-am dat seama ca ceva nu e in regula cu formularea.
Am trimis copia somatiei la Barou si mi s-a raspuns ca nu intra in competenta Consiliului Baroului sa cenzureze continutul contractului de asistenta intre client si avocat. Nu stiu de ce continui sa cred ca fiecare om trebuie sa-si faca datoria la locul lui de munca si sa fie tras la raspundere pentru greseli. Imi pare rau ca este posibil ca o avocata sa trimita cuiva o somatie plina de greseli de ortografie,fara baza legala (din moment ce in mesaje nu au fost nici jigniri nici amenintari) si cum e posibil ca in aceasta somatie sa exprime dispretul de parca ea ar fi fost casatorita cu mine si Baroul sa nu ia nici o masura! Nu stiu ce m-am asteptat ca o sa se intample, dar oricum cred ca mi-as fi dorit sa-mi spuna ca o sa se rezolve cumva situatia. Nu e nevoie sa-mi raspundeti pt ca oricum nu este nimic de facut.

Alte discuții în legătură

In fata cui raspunde un avocat???????????? bitu bitu Un avocat incheie un contract cu un client, platind avocatului intreaga suma ceruta de acesta(9600). Dupa 2 luni clientul constata(raspunsuri primite de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce pot impotriva avocatului fostului meu sot care ... ralucarony ralucarony Buna ziua. Ce pot impotriva avocatului fostului meu sot care isi depaseste atributiile? Pe scurt, acest avocat in urma cu mai multi ani mi- a facut avansuri pe ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru hartuire Livica Livica Astazi am primit o somatie de la fostul meu sot, prin avocata care-l reprezinta. Spune ca in termen de o zi de la primirea somatiei, sa incetez cu hartuirile ... (vezi toată discuția)