Ma confrunt cu o problema la care nu stiu cum sa actionez - pe scurt - in 2000 am divortat de sotul meu cu care detineam in comun un apartament de 3 camere . Desi am divortat , am continuat sa locuim impreuna pana la sfarsitul anului 2007 cand am facut partajul , la cererea lui , moment in care i-am platit o suma de bani pentru care am cazut de acord , iar pentru aceasta eu am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca . In ultimul an , am tot primit niste somatii , pe numele fostului sot , de la o societate de recuperare deoarece se pare acesta a luat un credit pe care nu l-a mai achitat . Am discutat cu unul dintre angajatii societatii de recuperare si am incercat sa-i explic ca nu am nicio legatura cu fostul sot, ca nu stiu absolut nimic despre el , ca nu mai eram casatoriti in momentul contractarii creditului de catre el, cat si faptul ca noi am facut partaj , iar el nu mai locuieste la aceasta adresa ! In momentul acela , acesta a inceput sa devina mai agresiv si sa ma ameninte ca va veni cu executaorul judecatoresc la usa , pe considerentul ca acest partaj a fost facut fictiv , doar ca sa scape ex sotul de "probleme".
Intebarea mea este daca intr-adevar ar avea vreun drept sa ma tarasca si pe mine in " nebunia " asta ? Repet , eu am facut un credit pe 29 de ani ca sa -i platesc lui partea iar acum ma trezesc ca trebuie sa mai dau socoteala si altora pentru tampeniile facute de ex-ul!
după ce i-ați plătit fostului soț partea care i se cuvea din locuință, v-ați trecut locuința pe nume? Si dacă a-ți făcut acest lucru a-ți solicitat un extras de C.F.? Pentru că dacă fostul soț a solicitat un credit de la o bancă și a ipotecat locuința atunci această ipotecă apare și în C.F. și atunci puteți fi executată silit, dar dacă fostul soț a făcut acel împrumut după ce v-ați trecut locuința pe nume atunci nu are ce să vă facă aceea firmă de recuperare și nu-l mai luați în seamă pe respectivul
partajul a fost facut la sfarsitul anului 2007 , dupa ce el contractase creditul din cate am vazut eu pe somatii , dar cu siguranta nu a fost cu ipoteca , pentru ca e vb de vreo 5000 lei , iar el nu avea acces la actele originale ale casei ( ma amenintase ca o sa vanda casa fara acordul meu si atunci le-am pus sub cheie ) . In plus , eu cand am facut creditul ca sa-i platesc partea , am ipotecat casa si nu am intalnit nicio problema in acest sens. Evident ca am facut toate demersurile pentru a fi unic proprietar pt ca altfel n-as fi putut ipoteca .
"Politica" de recuperare a creditelor in romania e foarte diferita de cea din tarile civilizate. La noi sunt angajati camatari care recurg la amenintari in speranta ca sperie si li se dau bani tremurand. In cazul in care hartuirile continua, va sfatui sa faceti plangere impotriva firmei de recuperari credite.
Executare silita
vas55
Doi soti divorteaza in 2006.In urma partajului apartamentul revine sotiei care plateste sulta si intabuleaza imobilul pe numele ei. In acelasi an creditori ai ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar
andrea_eva
in anul 2002 eram casatorita cu altcineva si am facut un credit ipotecar pe numele fostului sot. In anul 2004 am divortat , nu stiu in ce situatie se afla ... (vezi toată discuția)