avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sarcina pe perioada detasarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sarcina pe perioada detasarii

Buna ziua,
Sper ca am reusit o incadrare corecta a nelamuririi mele...sa incep povestioara:
Sunt angajata cu contract pe per nedeterminata in sistemul bancar romanesc. Incepand cu 3 ian 2011 am fost detasata in strainatate pt o per de 2 ani. Practic salariul/darile catre stat le primesc/platesc din Romania, iar cei din tara in care am fost detasata imi asigura doar c/val bonuri de masa, ore suplimentare si echiv necesar pt a asigurarea traiului de viata (cost of living). In luna mai am descoperit ca am ramas gravida. Am anuntat atat HR din Romania cat si pe cel la care dunt detasata. Avand in vedere ca CAS,CASS le platesc in Romania si a faptului ca urmeaza sa intru in concediu de maternitate, angajatorii ma obliga sa ma intorc in Romania deoarece contractul urmeaza sa fie suspendat pe per maternitati. Ulterior materninatii as dori sa intru in CIC pe o per de cateva luni si as dori sa reincep activitatea din 1 august 2012 (data probabila a nasterii sfarsit ian 2012).
Si aici revine nelamurirea mea: unde ar trebui sa ma intorc la serviciu? In Ro sau in strainatate pt a terminat detasarea care cf act aditional semnat trb sa dureze pana la 31.12.2012? Cei din strainatate nu vor sa ma mai intorc. Este legal asa ceva considerand ca sunt gravida? Pot sa imi inchida actul aditional inainte de 31.12.2012? Mentionez ca in actul aditional semnat acesta se poate incheie cu un preaviz de 3 luni sau in cazul de conduita inadecvata/incalcarea disp de serv cu un preaviz mai mic de 3 luni.
Tin sa precizez ca postul din Ro este pastrat cf reglem legale in vigoare dar as prefera sa imi termin detasarea inaintea reintoarcerii in Ro datorita experientei pe care o pot acumula.
Daca mai sunt necesare infromatii suplimentare va rog sa imi spuneti!
Va multumesc pt suport!
Cel mai recent răspuns: gabelush , utilizator 20:56, 30 Septembrie 2011
chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare in strainatate, act aditional... cmc_raducu cmc_raducu Buna ziua, Voi fi cat se poate de la obiect. Ma aflu in detasare (misiune de "secondment") in strainatate incepand cu 1 iulie 2009 in urma unui acord ... (vezi toată discuția)
Intorcerea din concediu de maternitate acremene acremene Buna se pot sa ma intorc la munca fara cererea de 30 zile? mentionez ca mai 6 luni de concediu de materninate. multumesc (vezi toată discuția)
Amenintari femeie insarcinata cu luarea masinii de serviciu, detasare, etc melpo melpo Buna ziua, Vineri am fost anuntata verbal (mai eram cu o colega) ca firma merge prost si ca se vor face restructurari si ar fi bine sa incepem sa ne cautam. ... (vezi toată discuția)