avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instrainare prin vanzare a unui bun comun....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instrainare prin vanzare a unui bun comun....

Buna ziua....o colega de serviciu m-a rugat sa va adresez o intrebare,legata de familia si bunurile ei,astfel....pe scurt....
...sotul doamnei e plecat de cativa ani in italia,la munca,acolo "a muncit" pana a facut un copil unei alte doamne,"uitand" ca acasa mai are doi copii...in fine...plecarea in afara tarii a facut-o cu masina familiei,iar aceasta din urma(masina) a instrainat-o prin vanzare.
Rugamintea ei este de a o sfatui cum sa procedeze ca la procesul de divort ce va urma in decembrie sa adauge ca bun comun masina,in asa fel incat partea ei sa ii fie data inapoi atat ei cat si copiilor ....in speranta ca am relatat cat de cat clar,va multumesc anticipat pt raspuns(uri).
Cel mai recent răspuns: gratyela , utilizator 10:47, 30 Septembrie 2011
dacă are o copie a cărții de identitate a mașinii sau talon iar în acestea este trecută ca dată a achiziției, o dată din perioada în care părțile au fost căsătorite, atunci se poate dovedi că mașina a fost achiziționată în timpul căsătoriei, cu bani comuni, că era mașina familiei, și atunci chiar dacă a vândut-o singur se va face o expertiză tehnică auto de evaluare ipotetică, și va fi obligat să vă plătească cota ei parte.
Va multumim pentru raspunsul dat.....ne sunteti de mare ajutor,tutror celor care "intampina" probleme...O zi minunata in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda mariusastra mariusastra Buna ziua am facut o contestatie la o amenda primita la o masina pe care am vandut o in urma cu 3 ani cu contract de vanzare cumparare lega si fiscalul masini ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto rhadoo08 rhadoo08 Doresc sa inmatriculez un autoturism achizitionat recent , cu numere de Bucuresti , eu fiind din Prahova. Problema este ca eu am luat masina de la un individ , ... (vezi toată discuția)
Procedura recuperare talon (cauza: lipsa asigurare rca) alin.pepenasi alin.pepenasi Am fost oprint de politie, nu am avut rca valabil. Am primit amenda, mi-a fost retinut talonul (fara numere). Pentru a recupera talonul: Trebuie sa imi fac ... (vezi toată discuția)