avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen contestatie sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen contestatie sanctiune disciplinara

Am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului iar in decizie mi se specifica termenul de contestatie de 45 de zile(nu de 30 zile)

Este valabil acest termen sau este o inducere in eroare pentru a contesta tardiv aceasta decizie?
In cazul in care termenul este de 30 si nu 45 zile poate fi anulata aceasta decizie in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 3 Octombrie 2011
Multumesc.
Revin cu o noua intrebare;

Specificarea corecta a termenului de contestatie este obligatorie conform Art.252/alin.2/lit.(e)
In aceasta situatie(de mai sus) de ce nu este anulabila decizia asa cum se intampla la oricare din celelalte elemente specificate gresit?

Nu este anulabila decizia intrucat in lege nu se face referire la precizarea corecta a termenului de contestatie, ci doar ca , decizia de sactionare trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu , sub sanctiunea nulitatii absolute, termenul in care sanctiunea poate fi contestata.

Daca nu era mentionat niciun astfel de termen, atunci se putea invoca nulitatea absoluta a deciziei in baza art.252 alin.2 lit.e C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate contesta o decizie de sanctionare disciplinara? josette2014 josette2014 Conform art.252 C.mun.: (5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile ... (vezi toată discuția)
In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? imosoft imosoft Buna ziua, In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? Un articol de pe avocatnet sustine ca ar fi 30 de ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie sanctionare snegrisoiu snegrisoiu buna ziua! am primit o decizie de sanctioare. in decizie se mentioneaza faptul ca aceasta poate fi contestata la tribunalul de la domiciliu in termen de 45 ... (vezi toată discuția)