Buna ,in urma decesului bunicului in urma cu 3 luni au ramas 4 mostenitori legali pentru un imobil, cele doua fete si doi nepoti,mostenitorii celui de-al treilea fiu decedat.Pana acum nici unul dintre mostenitori nu a cerut inceperea succesiunii nici dupa el si nici macar dupa sotia lui decedata de 7 ani,iar casa nu este in prezent locuita. Dupa cum am aflat terenul pe care este construita casa este a statului in proportie de 100% si doar casa este pe numele bunicilor decedati, iar un evaluator a evaluat-o fara teren la 20000 euro cu toate ca se afla in Timisoara.Eu sunt unul dintre cei 2 nepoti si ma gandeam sa ii despagubesc pe ceilalti mostenitori dar nu stiu exact care este procedura si ce spune legea despre mostenirea caselor cu teren pe statul roman. Vroiam sa stiu daca merita sa incep o astfel de actiune pentru ca nu vreau sa am surpriza in cativa anii ca statul roman sa vanda terenul altcuiva si eu sa trebuiasca sa imi mut casa......:((#-o .Din pacate pretul pe care statul il cere pentru teren este foarte mare 200euro/mp mult peste posibilitatiile mele.
Mai vreau sa stiu si cum se procedeaza in urmatoarea problema : la valoarea aceasta ,facuta de o firma particulara de evaluari ,de 20000euro , una dintre cele doua matusi imi cere doar pentru ea 20000euro iar cu cealalta nu am vorbit inca. Ele nici nu sunt interesate de casa iar cheluielile nu sunt platite de cand a murit bunicul si nici nu doresc inceperea unei succesiuni spunand ca nu au bani.
Proprietate
cerneastefania
in 1988 bunicul vinde nepotului 1300 mp dar in act s-a tredcut numai 250 mp.Intre timp acesta a decedat si vreau sa stiu ce actiune introduc ptr a deveni ... (vezi toată discuția)
Mostenire
lumifatu
Buna ziua,
Situatia ar fi urmatoarea:
Cei doi bunici paterni ai sotului meu au avut o casa batraneasca pe un teren de 250 mp, in Bucuresti.
In 1975, ... (vezi toată discuția)