avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute

Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care detine teren in capatul terenului meu dupa cei 138m.Mentionez ca accesul in capat se poate face si pe o alta cale mai lata cu destinatie de drum ,fasia de 3m existand pe cadastrul lui ca si proprietate ,ca drum trebuind sa aiba minim 7 m.Fostul proprietar de la care am cumparat a avut drept de servitute pe fasia de 3m doar pe dist. de 50m.Mentionez ca nu l-am deranjat cu nimic cu proprietarul acestei alei de 3m. latime dar nu ma lasa sa ma folosesc de ea desi merge paralel cu terenul meu pana in capatul acestuia.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 20:20, 11 Septembrie 2008
terenul are 17m deschidere la strada si 138 m lungime.pentru a construi cateva case si pentru a nu nface cale de acces din cei 17m . deschidere doream sa ma folosesc de aleea vecinului .va reamintesc ca suntem in relatii bune ,nu l-am deranjat cu nimic ,iar cand a trebuit sa-mi dea acordul notarial pentru imprejmuire nu au fost probleme.intre mine si urmatorul proprietar exista aceasta fasie de 3m latime care duce laterenul vecinului acesta avand acces si de pe un alt drum unde este o cale de acces mai lata.

:offtopic: Va rog sa nu mai redactati mesaje cu litere mari, parca ati tipa la noi... Aici folosim puterea argumentului si nu a marimii literelor.
In plus, mesajele mai lungi de acest gen sunt obositoare de urmarit. Puteti sa consultati in acest sens si Regulamentul de postare, aici: www.avocatnet.ro/content/tag...
Ati incalcat punctul 1.2 din acest regulament care spune:"1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum."
Va multumesc pentru intelegere.

Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Mai negociati, oferiti-i mai mult decat i-ati oferit deja.
In instanta, nu sunt sanse. Am crezut ca nu am inteles bine mesajul dv. initial, dar daca aveti si alt acces, asta e singura sansa: negocierea!
Imi cer scuze nu a fost cu intentie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)
Blocare a drumului de acces HATI HATI Am un vecin care intra pe proprietatea sa folosindu-se de un drum de acces care imi strabate de circa 20 de ani proprietatea pe o portinue de 20-25m cu o ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)